Societat

Solidaritat

«Swim for ELA» es dona a conèixer a Barcelona

L’associació aprofita l’aterratge a la capital catalana per convidar els assistents a la nova travessa a mar obert el proper 29 d’abril

Per Judit Estrada Bertran

Imatge de la presentació de l'associació Swim for ELA, aquest passat dimecres, a Barcelona
Imatge de la presentació de l'associació Swim for ELA, aquest passat dimecres, a Barcelona | Judit Estrada

"Swim for ELA", l’associació sorgida per recaptar fons per a la investigació de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica i donar suport tant a les persones afectades com a les seves famílies ha travessat les fronteres del Camp de Tarragona. El periodista esportiu de TV3, Xavi Torres, va ser l’encarregat d’explicar, aquest passat dimecres al vespre, la tasca de l’entitat a l’auditori del Col·legi Pare Manyanet Les Corts de Barcelona. No estava sol, hi havia el cambrilenc Siscu Morell, que des que el van diagnosticar, no ha parat de treballar per donar a conèixer els efectes d’aquesta malaltia neurodegenerativa. I a l’hora no ha parat d’empescar-se maneres de recaptar fons per poder trobar un tractament contra l’ELA. El Siscu, juntament amb el reusenc i nedador de llarga distància, Jordi Cervera, van animar-se a crear Swim for ELA. De seguida van tenir el suport d’una empresària que va creure en el projecte, la propietària del celler Clos Galena Merche Dalmau.

La primera vegada que Swim for ELA va sortir a la mar va ser el mes de maig d’aquest any. Uns 140 nedadors van fer braçades des de Calafat fins a Cambrils per donar visibilitat a la malaltia. I van recaptar 32.140 euros per a la investigació. Ara, es pretén que la xifra –tant de la recaptació com la de nedadors– sigui més gran. I per això han donat a conèixer la iniciativa a Barcelona.

La propera travessa solidària, el 29 d'abril de 2023

El 29 d’abril del 2023 ja està en el calendari de natació d’aigües obertes gràcies a la segona edició del Swim for ELA. A partir de gener es posaran en marxa les inscripcions. I serà una nova oportunitat per recollir un bon pessic per la investigació contra l’ELA.

De cara a les festes de Nadal, l’associació de la qual forma part el Sicu Morell també té previst recaptar diners a través de la venda de vi. El Celler Clos Galena té al mercat el vi solidari “Secrets de Mar”. Una iniciativa que permetrà a l’entitat engrandir els fons per combatre la malaltia.

Es calcula que a Catalunya hi ha 400 persones que pateixen l’ELA. Però no només la pateixen elles, sinó també les seves famílies i amics.

Comenta aquest article