Informació general

Medi ambient

Es buiden les fonts ornamentals del parc del Pinaret i del Pescador per evitar el malbaratament d'aigua

D'altra banda, sí es mantindran plenes la font del Centenari i la font de la plaça de la Constitució

Per Berta Ruiz

Imatge de les fonts ornamentals del parc del Pinaret que s'han buidat
Imatge de les fonts ornamentals del parc del Pinaret que s'han buidat | Cedida (Twitter PSC Cambrils)

Des del Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament s'estan prenent diferents mesures per evitar al malbaratament d'aigua. Una d'aquestes mesures és el buidatge i neteja de les fonts ornamentals, tant del parc del Pinaret com l'estany del parc del Pescador, durant l'hivern i donada la situació de prealerta de sequera.

Segons ha explicat el regidor de Serveis i Medi Ambient, Josep M. Vallès, "encara que no estem directament en situació de sequera hem intentat prendre algunes mesures. Recentment vam presentar, en roda de premsa, la campanya "Cambrils, Qualitat Ambiental" i una de les qüestions era el consum d'aigua dels ciutadans". A nivell de l'espai públic, tal com ha dit el regidor, "hi ha moltes fonts en les què l'aigua es recicla bé i no tenen massa consum, però d'altres les anirem buidant. De les quatre fonts ornamentals que tenim més visibles tancarem la del parc del Pescador –l'estany– perquè té un consum d'aigua important perquè l'aigua no es pot reciclar tant bé com les altres". També es tancaran les fonts ornamentals del parc del Pinaret. Aquesta mesura també servirà, en part, perquè sigui més fàcil de netejar i mantenir-la neta. Aquestes dues es mantindran tancades durant tot l'hivern a l'espera de com evolucioni la situació de sequera. D'altra banda, tal com ha indicat Vallès, "sí es mantindran plenes la font del Centenari i la font de la plaça de la Constitució.

Les fonts de consum, totes obertes

Pel que fa a les fonts de consum que hi ha pel carrer, Vallès ha comentat que "segueixen totes obertes, tenen un temporitzador i, en principi, si no hi ha un mal ús no suposen una despesa significativa". D'igual manera tampoc es prendran mesures dràstiques pel que fa al manteniment del reg de les zones verdes, sempre hi quant no empitjori la situació de sequera. 

Comenta aquest article