Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Vela

Una vuitantena d'alumnes de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant participarà aquest curs en el programa de vela Esport Blau Escolar

L’Ajuntament i el Club Nàutic han renovat l’acord de col·laboració per implementar aquest projecte impulsat per la Federació de Catalana de Vela i la Generalitat de Catalunya

Per Redacció

Imatge de la trobada en què es va signar el conveni de col·laboració entre les diferents parts
Imatge de la trobada en què es va signar el conveni de col·laboració entre les diferents parts | Cedida

Gràcies a l’acord de col·laboració que han signat l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs, un total de 83 escolars del municipi navegaran un cop a la setmana, durant el darrer trimestre d’aquest curs, des de les instal·lacions del Club.

Aquests alumnes de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant i de l’Escola Valdelors de Vandellòs participaran en el programa Esport Blau Escolar, impulsat l’any 2017 per la Federació Catalana de Vela, el Consell Català de l’Esport, el departament d’Educació i els Consells Esportius de Catalunya, que té com a objectiu aproximar i promoure la vela entre l’alumnat de 5è de primària dels centres educatius del litoral català.

Programa que combina educació i esport

Aquest programa, pioner a l’Estat espanyol, combina educació i esport, i proposa una activitat de formació poliesportiva en l’esport de la vela integrada dins de l’assignatura d’Educació Física. Els continguts dels programa se centren en uns estàndards del Sistema d’Ensenyament Unificat. Aquests es basen en tres nivells: Bàsic, Mitjà i Avançat, més un nivell comú que inclou conceptes iguals a les cinc disciplines: la vela lleugera, el windsurf, el kitesurf, el patí de vela i el creuer.

Consisteix en 10 sessions anuals, distribuïdes en una primera sessió impartida al centre educatiu, 4 sessions de vela lleugera col·lectiva, 4 sessions de vela lleugera doble i individual i una última sessió que consisteix en una jornada final de caire lúdic competitiu.

Per tal d’implementar el programa Esport Blau Escolar al municipi, aquest dimecres 23 de novembre, l’alcalde, Alfons Garcia; i el nou president del Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs, Óscar Beltrán, han signat un conveni de col·laboració, per mitjà del qual l’Ajuntament s’ha compromès a fer una aportació econòmica de més de 2.000 euros al Club Nàutic per ajudar a finançar l’activitat i l’adquisició de material. Aquest acord farà possible que aquest curs 2022/2023 els 68 alumnes de 5è de primària de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant gaudeixin del plaer de navegar.

L’Escola Valdelors de Vandellòs prefereix fer les sessions objecte d’aquest conveni, amb l’alumnat de  5è i 6è de primària conjuntament, que van a la mateixa classe i són un grup reduït (aquest curs són 15 nens i nenes). Per tant, aquest centre educatiu del municipi tornarà a participar en el programa el curs 2024/2025.

Un litoral idoni per a la pràctica esportiva

«A Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant tenim un litoral que és idoni per a la pràctica esportiva i volem que els esports nàutics es vegin com una oportunitat a l’abast de tothom. Amb la implementació del programa Esport Blau Escolar aquest curs, per tercera vegada al municipi, haurem apropat l’esport de la vela a un total de 245 alumnes, des del curs 2020/2021», ha explicat el regidor d’Esports, Diego García.

Tal com consta en el conveni signat, el Club Nàutic també està interessat a portar a terme activitats destinades a «promocionar la cultura del mar en general i el món de la vela en particular, tenint com a primer objectiu que els infants i joves, tant a l’estiu com durant el curs escolar practiquin esports de vela». 

Ambdues parts han valorat el fet que aquest estiu passat s’hagi incrementat el nombre d’infants i joves inscrits a l’oferta de cursos de vela del municipi.

Comenta aquest article