Informació general

ERC

ERC Cambrils rebateja el seu local com a Casal Montserrat Pujals Recasens

L'acte, que va comptar amb la participació de l'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, va servir per commemorar els 25 anys de la seu d'ERC a Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Eduard Pellicer, Apel·les Carod Rovira, Montse Ruiz, Francis Ruiz, Camí Mendoza i Carme Forcadell, fent el brindis pel nou nom de l'equipament d'ERC
Eduard Pellicer, Apel·les Carod Rovira, Montse Ruiz, Francis Ruiz, Camí Mendoza i Carme Forcadell, fent el brindis pel nou nom de l'equipament d'ERC | Lluís Rovira i Barenys

La seu d'ERC Cambrils, situada al carrer de les Barques 5, va ser rebatejada, ahir al vespre, com a casal Montserrat Pujals Recasens en un acte que, a més, commemorava els 25 anys d'existència d'aquesta seu. Un acte, a més, que va comptar amb la presència de Carme Forcadell, expresidenta del Parlament de Catalunya, com a convidada d'excepció. La primera part d'aquesta commemoració es va fer a la mateixa seu on hi havia un panell amb fotografies i una fotografia destacada de la inauguració del local, el 16 de març de 1997, en la que es veu Ernest Benach, Lluís Pàmies, Josep-Lluís Carod-Rovira i Montserrat Pujals fent un brindis pel nou equipament del partit. La imatge del brindis es va repetir, ahir, amb nous protagonistes i després de que es descobrís la plaça commemorativa i una foto de la Montserrat Pujals, per part de les seves dues filles, Montse i Francis.

En memòria de la Montserrat Pujals

La segona part de l'acte commemoratiu dels 25 anys de la seu d'ERC va tenir lloc al Centre Les Basses. En aquest espai, la regidora i candidata d'ERC a les properes eleccions municipals, Camí Mendoza, va fer una introducció a l'acte i va recordar que aquest era un acte pendent des de fa uns quants mesos. Mendoza va llegir una carta enviada per Ernest Benach, que havia estat convidat a l'acte però que no va poder assistir per tenir altres compromisos.

A continuació va ser Apel·les Carod Rovira qui va glossar la figura de la Montserrat Pujals "que era militant d'ERC des de feia 40 anys i tenis el número de carnet 13.800". De la Montserrat va dir que era una persona crítica i que tenia un caràcter fort, "no callava mai, anava de cara, sense enganys". També va dir que va estar molt contenta que ERC obtingués l'alcaldia de Cambrils de la mà de Camí Mendoza i que no va entendre la traició que havia patit l'any passat i que va culminar amb la moció de censura. Montserrat Pujals, que va morir aquest passat mes de juliol, va ser coneixedora, en els darrers moments de la seva vida, que posaríen el seu nom al casal d'ERC i ho va agrair amb el gest d'aixecar el puny en senyal d'agraïment. D'altra banda, Apel·les Carod va explicar com havia anat l'adquisició del local, ara fa 25 anys, un pis que va sortir a subhasta i que cinc militants d'ERC van aportar unes quantitats de diners per adquirir-lo. Carod va explicar que Montserrat Pujals era una ferma defensora de tenir un local propi, "fa casa", deia la Montserrat.

Finalment va ser Carme Forcadell qui va tancar l'acte centrant el seu parlament en la "transformació feminista" necessària per transformar la política i la societat, "fer política és transformar i el feminisme és transformar la política. Forcadell va dir que feminitzar els espais públics i privats és necessari i va explicar que en el nomenclàtor dels espais públics, hi ha una majoria d'homes i pel que fa a les dones, "la meitat són dedicades a marededéus o santes". L'expresidenta va dir que per fer aquesta transformació "tan necessària es necessita poder, que no és igual que tenir càrrecs".

Francis i Montse Ruiz, filles de la Montserrat Pujals, després de descobrir la placa i la foto al local d'ERC (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Apel·les Carod Rovira, Carme Forcadell i Camí Mendoza, en la xerrada al Centre Les Basses (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article