Informació general

Serveis

Comaigua fa un buidatge, una neteja i una desinfecció del dipòsit municipal proper a la zona esportiva

El temps previst d'aquesta actuació era de les 9 a les 18 hores d'aquest passat dijous 17 de novembre, però donada la complexitat dels treballs l'aturada del subministrament es va allargar fins la matinada de divendres

Per Redacció

El dipòsit d'aigua que es va netejar es troba prop de l'Ap-7 i entre la pista d'atletisme i el camp de futbol 3
El dipòsit d'aigua que es va netejar es troba prop de l'Ap-7 i entre la pista d'atletisme i el camp de futbol 3 | Francesc Vidal-Barraquer

Aquest passat dijous es va dur a terme una actuació de manteniment preventiu al dipòsit municipal d'aigua situat a tocar dels camps municipals de futbol, dipòsit que forma part de l'abastament municipal d'aigua potable de Cambrils. Aquest manteniment a càrrec de l'empresa Comaigua consisteix en el buidatge, neteja i desinfecció del vas de 10.000 m³ de capacitat. Aquesta operació té un caràcter sanitari de preservació de la qualitat de l'aigua i es du a terme obligatòriament i periòdicament com a màxim cada 3 anys, en tots els dipòsits que han de distribuir aigua potable.

El temps previst d'aquesta actuació, segons havia informat prèviament Comaigua, era de les 9.00 a 18.00 h. Durant el període de la intervenció es va subministrant aigua potable des d'altres dipòsits existents al municipi de Cambrils. Aquest subministrament alternatiu no permet garantir la pressió habitual a la xarxa. Aquest fet és el que va provocar fluctuacions en la pressió del servei que no són les usuals. Des de Comaigua s'ha informat a revistacambrils.cat que, en cap moment es va tallar el subministrament. Les fluctuacions en el subministrament depenien de la intensitat del consum, així com, del lloc geogràfic del municipi i de l’antiguitat de les instal·lacions interiors o si disposaven o no de dipòsits de reserva.

Aturada parcial del subministrament fins la una de la matinada de divendres

Per a restablir el subministrament d'aigua potable des del dipòsit del camp de futbol amb la garantia sanitària òptima pels usuaris una vegada dut a terme el manteniment, els tècnics de Comaigua es van veure obligats a realitzar operacions de descàrrega a la xarxa d’abastament, fins a les 23:00 hores, el que va provocar una aturada parcial del subministrament fins a la 1.00 h d'ahir divendres, 18 de novembre.

Les zones més afectades per aquesta actuació van ser el Nou Cambrils, el Barri Antic, La Parellada i el polígon Belianes, però fruit de la complexitat de les maniobres a la xarxa d’abastament d’aigua, també es va veure afectada la zona de l’Eixample Poble.

Comenta aquest article