Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Obres

Ja han començat les obres de reurbanització de la Pista Nova Llum de l’Hospitalet de l’Infant

Aquests treballs costaran uns 421.000 euros i duraran mig any

Per Redacció

Obres de reurbanització de la Pista Nova Llum de l’Hospitalet de l’Infant
Obres de reurbanització de la Pista Nova Llum de l’Hospitalet de l’Infant | Cedida

Aquests primers dies de novembre s’han iniciat les obres de reurbanització de la Pista Nova Llum de l’Hospitalet de l’Infant, situada entre el carrer d’en Jaume II i el carrer de Joan XXIII. L’Ajuntament va adjudicar aquests treballs a l’empresa Gestión Ingeniería y Construcción de la Costa Dorada, S.A per un import de 421.000 euros, aproximadament, i un termini d’execució de 6 mesos.

Aquest és el període que es calcula que duraran aquestes obres, que tenen com a objectiu principal generar un espai públic obert per poder desenvolupar diversos tipus d’activitats socials, esportives i comunitàries, amb una pista esportiva, zona de joc infantil i espais d’esbarjo i la previsió per a la construcció d’un petit edifici auxiliar tipus bar en un futur.

El projecte es va aprovar definitivament després del període d’informació pública, durant el qual es va presentar una al·legació que l’arquitecte redactor ha estimat parcialment, redimensionant l’espai que ocuparà la pista esportiva.

“Amb la intervenció en aquesta superfície de més de 3.250 m2, volem millorar aquest espai, posar a disposició de la ciutadania un parc urbà, d’ús esportiu i de lleure, on puguin conviure veïns i veïnes de totes les edats, en un entorn agradable, al centre de la població», ha dit l’alcalde, Alfons Garcia.

Les principals actuacions que es duran a terme consistiran en:

- Moviment de terres i anivellament de la zona fins a la cota del carrer de Jaume II per aconseguir un espai tot al mateix nivell, excepte de la part corresponent a les jardineres previstes, que es mantindrà, per conservar part de l’arbrat.
- Instal·lació de nous paviments: continu de formigó per la zona destinada a espai d’esport i de lleure; tou amb sauló compactat per a la zona de joc infantil i per a la zona on en un futur hi podria haver la terrassa d’un bar; i dur amb peces prefabricades de formigo per la resta dels espais.
- L’enderroc de la construcció existent, que està annexada a una de les graderies.
- L’enderroc d’una de dues les graderies existents, en concret de la que té annexada el petit edifici auxiliar.
- Construcció de dos nous nivells d’esglaons de formigó a la graderia que es mantindrà.
- Habilitació de dues zones de joc infantil
- Construcció de murs de contenció per a les jardineres
- Manteniment de part de l’arbrat existent i plantació de nous arbres i vegetació
- Instal·lació de nou enllumenat públic i d’altres serveis
- Instal·lació de nou mobiliari urbà (bancs, font d’aigua, papereres, etc.).

Comenta aquest article