Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Dia contra la violència masclista

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant programa diversos actes amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

Entre els actes organitzats per l’Ajuntament pel 25 N, destaca el cinema fòrum amb el director Francesc Cuéllar i l’actriu Lola Marceli; i l’activitat per a l’alumnat de l’institut a càrrec de la periodista Ana Polo

Per Redacció

Cartell dels actes organitzats amb motiu del 25N
Cartell dels actes organitzats amb motiu del 25N | Cedida

Al voltant de la celebració , el proper 25 de novembre, del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha organitzat un programa d'activitats per conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d'erradicar tot tipus de violència masclista.

Aquest programa començarà el divendres 18 de novembre i finalitzarà el diumenge 27 de novembre. Entre els actes que inclou, destaca l’activitat per a l’alumnat de l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant, que anirà a càrrec de la periodista Ana Polo, el dimarts 22 de novembre al matí, al Teatre Auditori. Polo, coneguda juntament amb Maria Rovira per un dels podcasts d’humor i feminisme de més èxit de Radio Primavera Sound, «Oye Polo», respondrà a les preguntes que han preparat aquests estudiants a l’entorn d’un vídeo del programa que tracta sobre la violència de gènere.

També és remarcable el cinema fòrum previst per al diumenge 27 de novembre, a les 18 h, també al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant. Les persones que hi assisteixin podran veure la pel·lícula «Jusqu’ici tout va», que es projectarà en català; i parlar després amb el director del film, Francesc Cuéllar; i amb l’actriu protagonista, Lola Marceli. Aquest acte està adreçat a tots els públics.

Altres propostes

També s’ha programat una xerrada sobre «Recuperació del sòl pèlvic», a càrrec de la fisioterapeuta perineal Ruth Tomé, el divendres 18 de de novembre, a les 12 h, a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou.

Per al diumenge 20 de novembre, a les 18 h, hi ha previst un espectacle musical i teatral al Teatre Auditori, titulat «La dona erràtica». És una producció d’Ensemble Vila-seca, que ofereix una visió de la vida de la Isabella de Luna, una noia nascuda a principis del segle XVI que va ser una cortesana refinada, rodamón, prostituta de tropa i benefactora de desposseïts, entre altres atributs, i va esdevenir una singular lluitadora pel dret a la pròpia felicitat i font d’inspiració de poetes i novel·listes.

A més, hi haurà dues sessions de contacontes (una el divendres 18 de novembre, a les 18 h, al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant; i l’altra, el divendres 25 de novembre, a les 18 h, a l’Auditori de Vandellòs), a càrrec de la narradora Sílvia Palazón, sota el títol «El tigre i el gos». El conte tracta, mitjançant el simbolisme, de la violència masclista, de la conducta de l’agressor cap a la dona (desvaloració, aïllament social, control i domini, amenaces, xantatge emocional, violència física) i les conseqüències físiques, psicològiques i emocionals de la víctima.

I per a la gent gran, en especial, però per a tothom que s’hi vulgui apuntar, també s’ha organitzat la formació «Treu-li suc al telèfon mòbil», amb la col·laboració de l’Associació de Dones Blanca d’Anjou i la Regidoria d’Energia i Noves Tecnologies. Aquest taller és gratuït però cal inscripció prèvia (al local de l’Associació, ubicat al 2n pis de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou).

La lectura del manifest del 25N tindrà lloc el mateix divendres 25 de novembre: a les 12.30 h, davant de la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant; i a les 13 h, davant de l’Ajuntament de Vandellòs.

Tallers a les escoles i a l’institut per prevenir les violències masclistes

Així mateix, la Regidoria d’Igualtat ha organitzat unes tutories a les escoles i a l’institut del municipi per sensibilitzar els infants i joves sobre aquesta problemàtica i sobre la importància d’avançar cap a la plena igualtat de gènere.

Els continguts d’aquestes sessions estan adaptats als diferents cursos i en funció de l’edat dels alumnes, es tracten diferents temes, com per exemple: per què els colors i les joguines s’associen amb els nens o amb les nenes, els rols de gènere, els diferents tipus de violència masclista, el consentiment sexual, etc.

Comenta aquest article