Societat

Promoció

Carme Ruscalleda, ambaixadora de l'oli de la Cooperativa Agrícola pels dos propers anys

La prestigiosa xef, que gasta l'oli de la Cooperativa als seus restaurants des de fa més de 20 anys, participarà en les properes accions de promoció de l'oli cambrilenc

Per Lluís Rovira i Barenys

Pau Serra i Carme Ruscalleda, avui, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola
Pau Serra i Carme Ruscalleda, avui, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola | Lluís Rovira i Barenys

La prestigiosa xef Carme Ruscalleda serà l'ambaixadora de l'oli de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, Mestral, durant els propers dos anys. Aquest matí, a les instal·lacions de la Cooperativa, s'ha presentat l'acord subscrit entre les dues parts i a través del qual Carme Ruscalleda s'ha compromès a fer-ne promoció participant en diferents actes i accions comercials que a hores d'ara s'estan acabant de programar. A banda, s'editarà un receptari que contindrà 10 receptes "tradicionals, senzilles i una mica oblidades", segons ha comentat la pròpia Carme Ruscalleda, i que tindran l'oli  com a element destacat. A banda, a través de les xarxes socials, es farà un sorteig de tres sopars al restaurant Moments, de l'hotel Mandarin de Barcelona.

Carme Ruscalleda, més de 20 anys amb l'oli de la Cooperativa Agrícola

Carme Ruscalleda ha explicat que fa més de 20 anys que gasta l'oli de la Cooperativa Agrícola en tots els restaurants que hi té presència. Un oli que des de l'any 2003 també es consumeix al restaurant que té al Japó. Ruscalleda ha dit que quan va obrir el seu restaurant, el Sant Pau de Sant Pol de Mar, gastava un oli refinat que no li acabava de fer el pes. Va ser per recomanació del xef cambrilenc Joan Bosch que va conèixer l'oli de la Cooperativa cambrilenca i va vindre, ella en persona, a fer la primera comanda i des de llavors és el que utilitzat sempre.

De l'oli cambrilenc Ruscalleda en destaca la seva polivalència, "serveix tant per fer vinagretes, per fregir per rostir,...". També ha explicat que ha notat els canvis tecnològics en l'elaboració de l'oli de la Cooperativa, al llarg dels anys, "abans hi havia un moment en què dequeia, ara aguanta més bé el pas del temps". D'altra banda, la xef ha fet una defensa aferrissada dels productes de proximitat, un tema que explica a l'alumnat de Secundària i d'estudis superiors i ha dit "queda molt de camp per seduir" i ha explicat la seva frase que du en el petit joc d'aliments, dibuixats per ella mateixa, i que mostra en les xerrades, "som hereus d'una cultura divertida i sana. Cultiveu-la", en clara defensa dels productes de la Mediterrània.

Incidir en el mercat català

El president de la Cooperativa Agrícola, Pau Serra, ha destacat la relació amb Carme Ruscalleda des de fa molts anys i ha posat en valor la qualitat de l'oli i de les olives que entren al molí de la Cooperativa. Fernando Sarasa, director comercial de la Cooperativa, ha destacat els nombrosos distintius que garanteixen la qualitat de l'oli de la Cooperativa, "entre ells l'IFS en producció que és l'únic molí de Catalunya que el té". Sarasa ha explicat que l'objectiu d'aquesta campanya de promoció és incidir, sobretot, en el mercat català. Actualment la Cooperativa exporta un terç de la seva producció a un total de 23 països i de la quantitat restant, la meitat es ven al mercat català.

Comenta aquest article