Informació general

Xiringuitos

Es desmunten els xiringuitos de platja fins a la propera temporada

Els establiments han pogut estar oberts fins el 31 d'octubre, mentre que es va fixar el 10 de novembre per completar el desmuntatge; la propera temporada s'iniciarà l'1 de març

Per Berta Ruiz

Desmuntant un dels xiringuitos de la platja del Regueral, ahir al matí
Desmuntant un dels xiringuitos de la platja del Regueral, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

Durant aquests darrers dies s'està duent a terme el desmuntatge dels xiringuitos de platja que al llarg de tot l'estiu i durant part d'aquesta tardor han estat funcionant al litoral cambrilenc. Aquesta primera temporada dels nou xiringuitos, els establiments han pogut estar oberts fins el dia 31 d'octubre, mentre que es va fixar com a data límit el 10 de novembre per realitzar el desmuntatge de les guinguetes. De fet, aquests dies s'han pogut veure màquines traginant les diferents estructures de les mateixes. Així doncs, els xiringuitos marxen de les platges cambrilenques fins a l'inici de la propera temporada que s'iniciarà l'1 de març de 2023.

Licitació de vuit guinguetes per a la temporada 2023

Recordem que, en aquesta primera temporada de funcionament dels nous xiringuitos se'n van adjudicar un total de 13 –que són els que han funcionat durant aquests mesos– del total de 21 que es van licitar. D'aquests vuit que van quedar deserts, l'Ajuntament treia a licitació el nou concurs el passat 18 d'octubre. Aquest nou procés de contractació que ara s'obre preveu l'adjudicació d'aquests nous serveis de restauració a les platges per a un termini de 4 anys, és a dir, des de 2023 fins al 2026. Aquestes vuit noves guinguetes es repartiran al llarg de tot el litoral cambrilenc: a la platja de la Llosa, a la platja de l'Horta de Santa Maria, a la platja de Prat d'en Forés, a la platja del Cavet, a la platja de l'Esquirol i tres a la platja de Vilafortuny.

El detall de les ubicacions, de les superfícies i dels costos es poden consultar a la publicació de revistacambrils.cat del passat 21 d'octubre. Segons les bases fetes públiques, cada licitador podrà presentar-se a un màxim de dos lots per tal d'afavorir la concurrència pública i diversificar el servei. En aquestes mateixes bases de licitació s'estableix que cada adjudicatari haurà de dur a terme l'activitat de guingueta en una instal·lació de nova construcció que compleixi els requisits de disseny i construcció establerts al projecte executiu. D'altra banda, en aquest tram final de la temporada també s'ha contemplat la possibilitat que els establiments poguessin estar oberts durant tot l'any. Des de l'Ajuntament, tal com es va informar a revistacambrils.cat, s'ha traslladat aquesta petició al Departament de Costes per tal de concretar què s'hauria de fer per fer-ho efectiu.

Comenta aquest article