Societat

Gastronomia

L'esmorzar popular de la Festa de l'Oli Nou omple de gent les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola (Conté galeria fotogràfica)

La festa va consistir en el tradicional esmorzar popular a base de pa torrat llonganissa i cansalada, fruita i l'oli novell verge extra de la nova collita

Per Berta Ruiz

Un moment de l'esmorzar popular de la Festa de l'Oli Nou, ahir al matí, a la Cooperativa Agrícola
Un moment de l'esmorzar popular de la Festa de l'Oli Nou, ahir al matí, a la Cooperativa Agrícola | Berta Ruiz

Una gernació de persones va acudir, ahir al matí a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, per gaudir d'una nova edició de la Festa de l'Oli Nou, emmarcada dins de les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d'Oliva Verge Extra. Després de dos anys sense poder organitzar-se aquest esmorzar popular per causa de la pandèmia de la covid-19 –l'any passat i l'anterior es va celebrar en format virtual–, en aquesta ocasió la jornada va acompanyar amb una matinal solejada i amb una temperatura excel·lent.

La festa va consistir en el tradicional esmorzar popular a base de pa torrat llonganissa i cansalada, fruita i l'oli novell verge extra de la nova collita 2022 –que està a la venda des de fa unes setmanes. Com cada any, la gent va poder coure la seva carn a la brasa i el seu pa en unes graelles. També es van habilitar taules perquè la gent pogués menjar l'esmorzar més còmodament. Fins i tot, molta gent va portar les seves taules i cadires particulars per gaudir de l'esmorzar. D'altra banda, per amenitzar el matí es va comptar amb l'actuació de la Colla Gegantera Tota l'Endenga amb els seus nanos, els gegants Magdalena i Armengol i el gegantó Cabo Quiñones.

A més, l'Agrobotiga va estar oberta durant tot el matí i els assistents també van poder comprar tot tipus de productes. Es van oferir descomptes en la compra d'oli si prèviament s'havia comprat un tiquet per a l'esmorzar. Amb la celebració de la Festa de l'Oli es tancaven, ahir, les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d'oliva verge extra d'enguany.