Camp

Festa

L'Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades celebrarà la Festa de l'Avellana, demà, a Mont-ral

Al matí es farà un esmorzar popular, després d'organitzarà una caminada i, per acabar la festa hi haurà un dinar on l'avellana serà la protagonista

Per Redacció

Cartell de la Festa de l'Avellana
Cartell de la Festa de l'Avellana | Cedida

L’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades (AAMP) organitza demà diumenge dia 6 de novembre una festa per a donar a conèixer el conreu de l’avellana de muntanya. Es tracta d’un acte que s’emmarca en les accions que s’han fet des de l’entitat per a promocionar i donar valor a aquest fruit i al seu conreu a les Muntanyes de Prades.

En aquesta ocasió, les tradicionals jornades de conferències es transformaran en una festa que comptarà amb tres activitats principals. La primera, entre les 8 h i les 9 h consistirà en un esmorzar on se serviran magdalenes amb avellana elaborades pel forn de Mont-ral i una coca amb avellana a l’estil de la Fatarella a càrrec del Forn Sistaré de Reus. Un cop acabi l’esmorzar, les més de 200 persones que s’han inscrit per a participar de l’esdeveniment, procediran a fer una caminada pels conreus de l’avellana de Muntanya presents als camins de Mont-ral, el Bosquet i l’Aixàviga, en un recorregut de dificultat tècnica moderada de 15 km i un de més senzill de 10 km.

La celebració finalitzarà amb un dinar que es durà a terme a les 13 h i on l’avellana serà l’ingredient protagonista. D’aquesta manera, s’hi podran degustar productes com la llonganissa amb avellanes i xocolata de Cal Borrull o les postres amb avellana elaborades per les Monges Clarisses i la Confiteria Poy de Reus, entre altres. Aquest dinar és gratuït per les persones participants a la caminada, però està obert a qui es vulgui adreçar a la Festa de l’avellana i té un preu de 10 €.

La celebració de la Festa de l’avellana compta amb la col·laboració de l’Unió nuts, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Mont-ral.

Comenta aquest article