Societat

Rem

El Club Rem Cambrils participa en dues activitats per la lluita contra el càncer

El diumenge 23 d'octubre va fer una sortida matinal pel grup "Voguem amb tu" amb dones que han patit càncer de mama i el darrer cap de setmana un equip del club va participar a la cursa de relleus Lliga't a la Vida

Per Antoni Font

Sortida matinal organitzada pel grup “Voguem amb tu” del Club Rem Cambrils el 23 d'octubre
Sortida matinal organitzada pel grup “Voguem amb tu” del Club Rem Cambrils el 23 d'octubre | Club Rem Cambrils

El passat diumenge 23 d’octubre es va dur a terme una sortida matinal organitzada pel grup “Voguem amb tu” del Club Rem Cambrils on van prendre-hi part dos llaguts amb socis/es i dones que han patit càncer de mama i que encara el pateixen. Van poder gaudir d’una jornada de rem amb molt bona mar, sota un excel·lent ambient i gaudint d'una meravellosa sortida de sol. Després de la jornada de rem, va tenir lloc un esmorzar de germanor per a tothom per tal de recuperar forces, aconseguint en conjunt una experiència molt enriquidora i satisfactòria en tots els sentits.

Una iniciativa que pretén, en la mesura que sigui possible, aportar un “granet de sorra” amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la lluita contra el Càncer de Mama i que se celebra cada any el 19 d’octubre per iniciativa de l'Organització Mundial de la Salut. Segons explicava una de les participants, “L'experiència va ser preciosa, veure sortir el sol, amb el què representa això per a nosaltres, veure el sol, un nou dia, un nou començament i celebrar la vida - a més - fent un gran equip i envoltada de persones que han passat pel mateix que tu. Un detall inoblidable. Agrair al Club Rem Cambrils aquesta gran iniciativa i continuarem lluitant juntament amb “Voguem amb tu” per aconseguir unes bones fites dins del rem a Cambrils i poder millorar la qualitat de vida de les pacients de càncer de mama”.

Participació en La cursa de relleus "Lliga't a la Vida - Trail"

Durant el transcurs del passat cap de setmana, el 29 i 30 d’octubre, un equip de 7 vogadors del Club Rem Cambrils va prendre part en la cursa de relleus de llarga distància "Lliga't a la vida - Trail". Organitzada per la Lliga contra el Càncer i KMxTU (corredors de Tarragona per causes solidàries), va recórrer un total de 102 km al llarg del Camp de Tarragona (recorregut circular) dividits en 10 trams i com a punt principal de sortida i arribada el Port de Tarragona. La prova va ser dissenyada per poder realitzar-la corrent o caminant, amb un límit horari de 24 hores per finalitzar-la. Els equips havien de ser d’un mínim de 6 i un màxim de 7 membres. Durant tot el recorregut era condició indispensable que com a mínim hi hagués sempre 3 membres de l’equip en cursa, podent fer relleus en els diferents punts d’avituallament i de control de pas que estaven situats en les poblacions de final de cada tram, creuant diferents termes municipals del Tarragonès, Baix Penedès i Alt Camp.

Per poder participar-hi, cadascun dels equips havien d'aconseguir reunir un mínim de 700 euros com a donatiu per a la Lliga. En aquesta primera edició van prendre-hi part un total de 45 equips i al voltant de 310 corredors. Cal destacar que un dels equips “Memòria de Peix", estava format per pacients oncològics que van voler formar-hi part realitzant el primer tram del Port de Tarragona a la Punta de la Móra.

El “tret” oficial de sortida de la cursa va tenir lloc dissabte 29 a les 09:00 h, a càrrec de la Dra. Agustina Sirgo (Presidenta de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre), la Sra. María José López García (Consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona) i la Sra. Montse Adan Domenech (Directora de Port-Ciutat del Port de Tarragona).

16a posició i una donació de 775€

L’equip del Club Rem Cambrils va aconseguir recaptar i fer donació d’un total 775 euros, finalitzant la cursa en 16è lloc d’un total de 45 equips participants. La recaptació total obtinguda va ser de 53.134,27 euros. La totalitat d’aquest import anirà íntegrament destinat a diferents projectes de La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, com ara suport psicològic, emocional, social, econòmic, de promoció de la salut, de prevenció, de rehabilitació física, de promoció de l’esport com a forma de recuperació després dels tractaments oncològics, així com la investigació.

Sortida matinal Voguem per tu (Foto:cedida)
Components de l’Equip Club Rem Cambrils participant a la cursa “Lliga’t a la Vida – Trail” (Foto: Antoni Font)
 
Components de l’Equip Club Rem Cambrils participant a la cursa “Lliga’t a la Vida – Trail” (Foto: Antoni Font)

 

Comenta aquest article