Informació general

Turisme

L'Ajuntament de Cambrils rebrà prop de 360.000 euros per impulsar el projecte «Viu la Posidònia»

El projecte, impulsat conjuntament amb els ajuntaments de Dénia i Eivissa, ha estat un dels 36 projectes guanyadors d'una subvenció dels fons Next Generation

Per Berta Ruiz

La col·locació de biòtops, el passat mes de maig, i la delimitació de la reserva marina del Cavet, van ser el primers passos de cara a l'impuls de Viu la Posidònia
La col·locació de biòtops, el passat mes de maig, i la delimitació de la reserva marina del Cavet, van ser el primers passos de cara a l'impuls de Viu la Posidònia | Lluís Rovira i Barenys

L'Ajuntament de Cambrils rebrà prop de 360.000 euros per impulsar el projecte "Viu la Posidònia", –presentat conjuntament amb els ajuntaments de Dénia i Eivissa– per protegir, preservar i posar en valor el fons marí del mar Mediterrani que banya les tres ciutats. Aquesta va ser la informació "en primícia" que va explicar la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, en la sessió plenària del passat divendres. Ho va fer arrel d'una pregunta formulada pel portaveu de JxC, Lluís Abella, en la què demanava una major preservació del fons marí i de les praderies de posidònia, ja que havien arribat queixes que la zona no s'està protegint com fora necessari amb la presència de pescadors amb arpons i pesca il·legal de canya. De fet, sobre el projecte "Viu la Posidònia" que s'havia presentat el passat mes de maig en un acte a Eivissa, Abella va qüestionar: "on ha quedat el projecte? O s'acaba amb el viatge i la foto de premsa com acostumen a fer?".

Yolanda Burgos: "D'entre els 237 projectes presentats inicialment a aquesta línia de subvencions només 36 projectes han passat el filtre i han estat els guanyadors d'aquesta concessió"

Sobre aquest projecte, la regidora de Turisme va explicar que "a nosaltres no només ens interessa sortir a les fotos, sinó que hem impulsat el projecte des del Patronat de Turisme conjuntament amb Eivissa i Dénia. Volia ser una sorpresa a explicar en la propera reunió del Consell Rector, però ho donarem avui en primícia. Aquest equip de govern ha estat el primer que aconsegueix l'aprovació d'una subvenció dels fons Next Generation dins del Pla de Recuperación, Transformación y Resiliencia del Ministerio de Industria Comercio y Turismo. S'ha aprovat la resolució definitiva i podem dir que hem rebut la subvenció. D'entre els 237 projectes presentats inicialment a aquesta línia de subvencions només 36 projectes han passat el filtre; això significa que el projecte dels ajuntaments de Cambrils, Dénia i Eivissa està dins del 15% dels projectes guanyadors als quals se'ls ha aprovat la subvenció. A nivell de Cambrils, aquesta subvenció serà de prop de 360.000 euros perquè el projecte global entre els tres ajuntaments era de prop d'un milió d'euros. Com ajuntament rebrem un impuls econòmic significatiu per impulsar una nova  activitat econòmica, un nou producte turístic al municipi i per a nosaltres, això és un gran èxit".

"Apostar pel turisme sostenible i això ens donarà una bona oportunitat"

Yolanda Burgos va manifestar que, "una de les línies que segueix aquest ajuntament és apostar turisme sostenible i això ens donarà una bona oportunitat. És un plaer informar d'aquesta concessió i avançar aquesta bona notícia que tot just hem conegut aquest mes d'octubre. Encara no s'havia informat perquè estem treballant en un esdeveniment important conjunt amb els altres dos ajuntaments per donar-ho a conèixer públicament. És una bona notícia per Cambrils".

Oliver Klein: "Treballar amb socis potents com són les ciutats de Dénia i Eivissa ens fa molt més forts a nosaltres"

Sobre aquesta qüestió, l'alcalde Oliver Klein va voler afegir que, "treballar amb socis potents com són les ciutats de Dénia i Eivissa ens fa molt més forts a nosaltres i aquesta és la clau de tot plegat. Donada aquesta primícia potser n'hi haurà una altra, properament. Dins de les aliances gastronòmiques de Cambrils tindrem un impuls econòmic molt important en forma de subvenció per fer activitats gastronòmiques".

Comenta aquest article