Informació general

Llars d'infants

El plenari acorda la compensació tarifària de l'Ajuntament a Ingesòl per a la gestió de les dues llars d'infants per un import de 833.000 euros

També es va aprovar l'encàrrec de gestió a l'empresa per al curs 2022-2023, malgrat les crítiques de l'oposició sobre la dissolució de la mateixa

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu d'una aula de la llar d'infants municipal La Galereta
Imatge d'arxiu d'una aula de la llar d'infants municipal La Galereta | Cedida

El ple ordinari celebrat el passat divendres va aprovar dos punts referents a Ingesòl i a les dues llars d'infants municipals: La Galereta i Maria Dolors Medina. Per un costat es va aprovar la compensació tarifària a favor d'Ingesòl per al curs 2022-2023 i per altra banda, també es va aprovar l'encàrrec de gestió d'ambdós centres a càrrec d'aquesta empresa. Novament, l'oposició va retreure al govern que encara no s'hagi dut a terme cap pas encaminat a l'anunciada dissolució de l'empresa municipal. L'encarregat de fer l'explicació de tot plegat va ser el regidor de Serveis, Josep M. Vallès.

Compensació tarifària

Per un costat, en referència a la compensació tarifària en favor d'Ingesòl, que és la quantitat econòmica que l'Ajuntament ha d'ingressar per al sosteniment d'aquests equipaments, Vallès va apuntar que aquesta xifra puja a 833.134 euros que van repartits a ambdues llars d'infants segons el nombre de places.

Sobre aquesta qüestió, el portaveu de JxC, Lluís Abella, va mostrar el seu vot favorable "perquè entenem que els diners s'han de transferir per mantenir les dues llars d'infants". Per part d'ERC, Camí Mendoza va recalcar que malgrat que "l'Ajuntament fa un traspàs a Ingesòl de 833.000 euros, l'aportació real de l'Ajuntament és de 370.783 euros i la resta de diners els aporta el departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Hem de destacar l'aposta que ha fet ERC des del govern del país per tal d'aconseguir l'escolarització gratuïta per als infants de l'etapa de 0 a 3 anys, així com la recuperació del cost de la plaça per alumne –àmpliament reclamat per les administracions locals– que ha passat dels 800 euros per alumne als 1.600 euros per alumne. I també la gratuïtat de l'escolarització per a infantil 2 que s'implementarà progressivament".

S'aprova l'encàrrec de gestió de les dues llars d'infants a càrrec d'Ingesòl

Pel que fa al segon punt, Josep M. Vallès va demanar el vot favorable per aprovar l'encàrrec de gestió integral de les dues llars d'infants de titularitat municipal a càrrec de l'empresa Ingesòl. Sobre aquesta qüestió, el portaveu de JxC, Lluís Abella també a avançar el vot favorable del seu grup perquè, segons va dir, "no podem deixar les llars d'infants sense funcionament i hem de complir aquest tràmit, però tots els grups d'aquest plenari estàvem d'acord en la dissolució de l'empresa Ingesòl. En el moment de la moció de censura hi havia un cronograma preparat i es va frenar la dissolució. Demano una mica de celeritat en aquest acord que teníem tots".

Camí Mendoza: "No veiem que posin fil a l'agulla en la dissolució d'Ingesòl"

Camí Mendoza d'ERC també va argumentar el vot favorable del seu grup afirmant que "som defensors de les llars d'infants municipals". D'altra banda, tal com va dir, "ens sobta que l'encàrrec d'aquesta gestió per aquest curs s'estigui aprovant avui i no sigui efectiu fins a meitats de novembre. El senyor Chatelain sempre ens deia que la tramitació dels encàrrecs s'havia de fer en temps i forma i també qüestionava la solvència d'Ingesòl, doncs apliquin-s'ho al govern actual. També demanar un aclariment a l'alcalde sobre la dissolució d'Ingesòl. Ens va dir que ja no era vigent el calendari que vam establir el govern anterior, però li demano si ja han fet el calendari de la dissolució. No veiem que posin fil a l'agulla".

Oliver Klein: "Es fa molt difícil que en aquest mandat es pugui avançar de forma efectiva"

Sobre aquesta darrera qüestió, l'alcalde Oliver Klein va afirmar que, "el que prioritzem és que el servei no s'aturi i es pugui donar en les mateixes condicions. Hi havia un cronograma que no es podia assumir i a dia d'avui també fa molt difícil que en aquest mandat es pugui avançar de forma efectiva. Reconec una cosa òbvia. El que ens importa és que es doni el servei de la millor manera possible i treballar per un horitzó que ja concretarem quan es pugui per aquests tres serveis: llars d'infants, manteniment de platges i l'Oficina Local d'Habitatge".

Comenta aquest article