Informació general

Hisenda

S'aprova la vintena modificació de crèdit per un import de 375.546 euros, 246.000 euros dels quals per pagar una indemnització

El plenari municipal, celebrat el passat divendres al matí, va aprovar la vintena modificació de crèdits del pressupost en vigor, amb les abstencions de l'oposició

Per Berta Ruiz

Un moment de la sessió plenària d'aquest passat divendres
Un moment de la sessió plenària d'aquest passat divendres | Lluís Rovira i Barenys

El plenari municipal, celebrat el passat divendres al matí, va aprovar la vintena modificació de crèdits del pressupost en vigor per un import de 375.546 euros, amb les abstencions de l'oposició. Aquesta modificació es finança amb càrrec del romanent de tresoreria, amb el fons de contingència i amb baixes de diferents crèdits. Sobre aquest punt, el regidor d'Hisenda va destacar que, "com a tret més destacable seria una indemnització per un sinistre per responsabilitat patrimonial municipal per un fet luctuós succeït fa molts anys, però que ha acabat amb una sentència condemnatòria que obliga a pagar una indemnització de 246.000 euros que és la que fa que la modificació sigui més gran. També es passen diferents crèdits extraordinaris per a maquinària, condicionament de jardineria i diferents serveis. En aquest cas, es considera que es pot fer ús del fons de contingència per pagar aquesta indemnització i es fan servir fons de partides que es pagaran sense que això tingui afectació sobre el servei".

Lluís Abella (JxC): "Aquest balanç no fa més que corroborar el que venim repetim sovint, que van a “salto de mata”, que són els reis de la improvisació, i així ens va"

Sobre aquesta modificació, el portaveu de JxC, Lluís Abella, va criticar que, "S’han passat anys qüestionant aquesta eina de treball i vostès, sense haver hagut de gestionar cap pandèmia, cap desastre meteorològic, ni cap atac informàtic, com ens va passar a nosaltres, ja ens estant atrapant en el nombre de modificacions. Aquest balanç no fa més que corroborar el que venim repetim sovint, que van a “salto de mata”, que són els reis de la improvisació, i així ens va". Abella també va alertar que, "se'ls acaba el coixí que els proporcionava el romanent de tresoreria de gairebé 6 milions d'euros". En aquest punt, el portaveu de JxC va preguntar per inversions concretes com la sala de boxa o la construcció d'una estàtua a la rambla de Jaume I. En l'apartat de personal, Abella també va preguntar per l'eliminació d'algunes partides com la vacant d'una plaça d'auxiliar de la Biblioteca que no es cobreix o d'altres en diferents departaments de l'Ajuntament.

Camí Mendoza (ERC): "Amb aquesta modificació pràcticament s'hauran petat tot el romanent que tenien de l'any anterior"

Per part d'ERC, la seva portaveu Camí Mendoza també va retreure al govern aquesta vintena modificació de crèdits del pressupost afirmant que, "una vegada més ens demostren com de mal planificat estava el seu pressupost. Sobre la majoria de despeses no hi estaríem en contra, però el que menys compartim és el finançament de les mateixes. De fet, proposen inversions per a maquinàries; aquesta partida ja existia i la van eliminar. Diuen que faran inversions com la de la nau de jardineria a l'antic escorxador per 17.000 euros o l'escultura de la rambla de Jaume I per un import de 12.000 euros. Voldríem saber més detalls sobre tot plegat". Mendoza va demanar "més previsió per al bon funcionament de l'Ajuntament" i va criticar que es fes ús del fons de contingència –per pagar la indemnització– i, sobretot, que s'estirés del romanent de tresoreria. La portaveu d'ERC va dir que, "amb aquesta modificació pràcticament s'hauran petat tot el romanent que tenien de l'any anterior. Quina sort no haver d'aplicar les regles de la despesa, senyor Chatelain".

David Chatelain: "Vostès van haver d'afrontar-se a una pandèmia... i nosaltres ens hem afrontat a una costa que alguns considerarien una desgràcia encara pitjor que són 6 anys del seu govern"

En resposta a ERC, el regidor d'Hisenda David Chatelain va dir: "quan les regles de la despesa no són operatives ens dona més marge de maniobra. A més, si arribàvem amb quantitats de romanent tant elevades era per la baixa execució de partides; els pressupostos previs tampoc estaven massa acurats i hi havia aquests sobrants de diners". En resposta a Lluís Abella va manifestar: "vostès van haver d'afrontar-se a una pandèmia... i nosaltres ens hem afrontat a una costa que alguns considerarien una desgràcia encara pitjor que són 6 anys del seu govern".

Comenta aquest article