Informació general

Promoció econòmica

Juan Carlos Romera, regidor de Promoció Econòmica: «Per al Mercat Municipal de la Vila es necessiten dues coses: un projecte i un pressupost»

L'equip de govern municipal no va donar el vistiplau, en la sessió plenària d'aquest passat divendres, a una moció d'ERC en relació al futur del Mercat Municipal de la Vila

Per Berta Ruiz

Aspecte actual de l'edifici del Mercat Municipal de la Vila
Aspecte actual de l'edifici del Mercat Municipal de la Vila | Berta Ruiz

L'equip de govern municipal no va donar el vistiplau, en la sessió plenària d'aquest passat divendres, a una moció d'ERC en relació al futur del Mercat Municipal de la Vila. El punt només va rebre el suport de JxC i va obtenir el vot contrari dels grups del govern. En la seva exposició, la portaveu d'ERC, Camí Mendoza, va defensar que, "el Mercat Municipal és un edifici cèntric, amb un valor identitari i patrimonial i declarat, a més, Bé Cultural d’Interès Local. És l’únic mercat municipal de la vila després del tancament, fa gairebé 20 anys, del Mercat del Pòsit".

Camí Mendoza: "Ni Oliver Klein i ni Juan Carlos Romera s’han preocupat de fer cap millora d’inversió ni del plantejament de reactivació comercial del mercat municipal"

Mendoza va anomenar mercats com el Mercat central de Reus, el mercat del Carrilet o el Mercat central de Tarragona com a exemples que, "s'han sabut adaptar als temps i captar la seva clientela". La portaveu d'ERC va recordar que durant el mandat 2015-2019 es va encarregar un estudi per conèixer les dinàmiques comercials que poguessin fer viable l’edifici del Mercat Municipal de la Vila i adaptar-lo a les noves necessitats del moment i del futur. En aquest punt, la regidora va lamentar que, arrel de la moció de censura, "ni Oliver Klein i ni Juan Carlos Romera s’han preocupat de fer cap millora d’inversió ni del plantejament de reactivació comercial del mercat municipal. Al contrari, han estat còmplices del tancament de parades, de la pèrdua de l’equipament i de la conseqüent pèrdua de clientela. A més, cal afegir que les concessions de les parades van finalitzar el 2021 i se’ls va renovar fins el 31 de desembre del 2022 amb la “promesa” que serien renovats per un any més. De moment, una de les parades ja ha buscat local comercial fora del mercat i actualment només en queden tres. En estar fora de concessió, en el cas que hi hagués alguna empresària o empresari interessat, tampoc es podria instal·lar fins que no treguin a concessió les parades amb una nova licitació".

ERC demana el compromís del govern per definir el full de ruta del futur del Mercat

Per tot plegat, ERC demanava "el compromís del govern municipal a definir abans del mes de març del 2023 quin ha de ser el full de ruta pel futur comercial i del propi edifici del Mercat Municipal de la Vila;  mantenir el compromís verbal amb els actuals paradistes, de prorrogar la concessió a partir del 31 de desembre per un any més (tot el 2023); treballar amb una nova licitació en base estudi de viabilitat del propi mercat; fer les accions de manteniment i d’inversió que necessita l’edifici per ajudar al seu bon estat i vetllar pel futur del Mercat de la Vila i evitar-ne el seu tancament potenciant les dinàmiques comercials necessàries".

Per part de JxC, el seu portaveu Lluís Abella va donar suport al text i va subscriure tots els acords plantejats. Va manifestar que "és important manifestar en seu plenària el nostre suport als paradistes, fer aquesta licitació en base a un estudi de viabilitat i fer la inversió i manteniment que necessita un equipament municipal".

Juan Carlos Romera: "Durant sis anys, senyora Mendoza, va tenir un projecte que va amagar en un calaix i també un pressupost que va destinar a comprar l'edifici que hi ha al davant"

En nom del govern, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, va manifestar que "la moció utilitza un llenguatge una mica agressiu quan es parla de forma nominal i se'ns acusa directament a l'Oliver i a mi de que no ens hem preocupat de fer cap millora d'intervenció. També parla en uns termes de que 'som còmplices del mal funcionament del mercat'. Per enèsima vegada torna a portar un tema del que ja hem parlat; aquest govern i jo mateix estem compromesos amb la continuïtat del mercat. Ara, es necessiten dues coses: primera, un projecte i, segona, un pressupost. En el seu cas, durant sis anys, va tenir un projecte que va amagar en un calaix i també un pressupost que va destinar a comprar l'edifici que hi ha al davant. Potser vostè hauria d'explicar els motius: per què va prendre aquesta decisió? I ens acusa a nosaltres de còmplices? Li votarem en contra perquè no hi estem d'acord i molt menys amb un dels punts que exposa i que ens exigeix que abans del mes de març de 2023 li donem resposta. Vostè no m'ha d'exigir res ni posar-m'ho a l'agenda ni a mi ni al conjunt de l'equip de govern".

El regidor també va explicar que, "estem treballant en un projecte basat en el que vostè tenia en el 2015, però que s'ha d'actualitzar; hem d'ampliar el projecte i fer alguna cosa més ambiciosa no només un 'parche' que potser és el que vostè estava acostumada a fer en la seva època. Estem buscant la manera d'ampliar aquest projecte i de trobar el pressupost. Això no vol dir estar en contra del mercat ni voler tancar el mercat".

Comenta aquest article