Societat

Gastronomia

Les Jornades dels Fideus Rossos clouen el calendari gastronòmic cambrilenc d'enguany

A les Jornades hi participen un total de 18 restaurants cambrilencs i en aquesta ocasió compten amb el maridatge dels vins del celler Les Vinyes del Convent, d'Horta de Sant Joan (DO Terra Alta)

Per Lluís Rovira i Barenys

Elías Gil, propietari del celler Les Vinyes del Convent; Enric Bort, de Distribuciones García Moreno; Oliver Klein, alcalde; Juan Carlos Romera, regidor de Promoció Econòmica, i Xavier Martí, president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils
Elías Gil, propietari del celler Les Vinyes del Convent; Enric Bort, de Distribuciones García Moreno; Oliver Klein, alcalde; Juan Carlos Romera, regidor de Promoció Econòmica, i Xavier Martí, president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils tanca el calendari gastronòmic d'enguany amb les Jornades dels Fideus Rossos, que se celebraran del 4 al 20 de novembre i que en aquesta novena edició hi participen un total de 18 restaurants. Els menús d'aquestes jornades es mariden amb els vins del celler Les Vinyes del Convent, d'Horta de Sant Joan (DO Terra Alta), a través del patrocini de Distribucions García Moreno.

Ahir al matí se'n va fer la presentació, que va comptar amb la presència de l'alcalde, Oliver Klein; el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera; el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils (AEHC), Xavier Martí; el propietari de Distribucions García Moreno, Enric Bort Subirats, i el propietari del celler Les Vinyes del Convent, Elias Gil Bel.

Allargar la temporada d'estiu en el sector de la restauració

L'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, va destacar "l'excel·lència gastronòmica de Cambrils fruit d'una llarga tradició" i tot i destacar la temporada d'enguany va desitjar que l'any vinent encara sigui millor. El regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, va afirmar que les tres setmanes de les jornades dels Fideus Rossos permetran seguir allargant la temporada d'estiu i va agrair l'esforç dels restaurants per portar la gastronomia de Cambrils al més alt nivell. El regidor també va destacar que durant uns dies coincidiran les jornades de l'Oli Nou amb les Jornades dels Fideus Rossos.

Xavier Martí, president de l'AEHC, va valorar molt positivament la temporada d'estiu, va explicar que el "microclima" de  Cambrils ajuda a mantenir l'afluència de visitants el cap de setmana i va afirmar que els restaurants ja comencen a tenir reserves per les jornades dels fideus. Per la seva banda, el propietari de Distribucions García Moreno, patrocinador de les jornades, va posar en valor la qualitat i la personalitat dels vins del celler Les Vinyes del Convent. Per acabar, el propietari d'aquest celler, Elias Gil, va presentar els quatre vins que acompanyaran els menús i va en va destacar tant el rosat com el vi escumós, Diferents, fet amb garnatxa blanca, parellada i chardonnay, i que ha rebut diversos reconeixements en les edicions dels premis Garnatxes du Monde.

D'altra banda, els representants municipals i el del sector de l'hostaleria van explicar que han començat a parlar del calendari gastronòmic de cara a l'any vinent. No van voler avançar res però van deixar entreveure que hi hauria alguns canvis.

18 restaurants participen en aquestes jornades

Els restaurants participants en aquesta novena edició són Bec d'or, Brisas de Mar, Can Solé, Cal Tendre, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic Cambrils, Confraria del Port, Duomo, El Capi, El Pòsit, Gami, Germans Miquel's, La Palmera de la Llosa, L'Original Experiències Gastronòmiques, Les Barques, Rincón de Diego, Taberna Lekeitio i Xiringuito Restaurant del Mar.  

Les jornades estan organitzades pel Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament conjuntament amb l'Associació d'Empresaris de l'Hoteleria de Cambrils (AEHC), i compten amb el patrocini de Distribucions García Moreno.  

Comenta aquest article