Esports

Rem

El Club Rem Cambrils participa en una competició de traineres a la localitat basca de Mundaka

Aquest passat cap de setmana, una vintena socis del Club Rem Cambrils es van desplaçar a la localitat biscaïna de Mundaka per participar en la regata de Traineres corresponent a la III Bandera de Veterans

Per Antoni Font

Arribada final de la regata
Arribada final de la regata | Pilar Artigau

Aquest passat cap de setmana, una vintena socis del Club Rem Cambrils es van desplaçar a la localitat biscaïna de Mundaka per participar en la regata de Traineres corresponent a la III Bandera de Veterans de Mundaka. La regata es va disputar durant el transcurs del dissabte 22 d'octubre.Organitzada conjuntament pels clubs de rem Mundaka Arraun Taldea i Bilbao Arraunlari Beteranoak, va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Mundaka, la Federació Biscaïna de Rem i amb el patrocini de la Diputació Foral de Biscaia.

A la cita hi van acudir embarcacions basques i gallegues, a més d’un club de la Comunitat Valenciana (Club de Remo Alicante) i el Club Rem Cambrils en representació de Catalunya. En total van prendre-hi part 15 embarcacions i al voltant de 350 vogadors. Aquesta competició consta de dues regates. La primera té lloc al matí i es tracta pròpiament de la competició en la modalitat de contrarellotge amb un trajecte en forma de “S” al llarg de la Ria de Mundaka, amb inici a Kanala (zona d’Urdabai) i finalitzant al Port amb un recorregut de 2.500 m. Per altra banda, per la tarda es disputa davant del Port regates sprint en la modalitat d'eliminatòries de 2 en 2, amb un recorregut de 300 m. en línia.

Equip conjunt de vogadors

L’equip veterà masculí del Club Rem Cambrils va estar conformat per 8 vogadors propis, amb la col·laboració de 4 vogadors i 1 patró cedits pel club de rem Arkote Arraun Taldea (Plentzia) i participant conjuntament sota la “bandera” del Club Rem Cambrils. Cal recordar que la Trainera és una embarcació de majors dimensions i formada per tripulacions amb un major número de vogadors. A diferència del llagut català o del llaüt mediterrani, les dimensions d'aquest tipus d'embarcacions són més grans amb una eslora de 12 m i una màniga de 1,72 m i amb un pes total al voltant dels 200 kg. La tripulació està formada per 14 membres, 13 vogadors i el patró.

Per poder disputar aquesta prova el Club Rem Cambrils va competir amb la Trainera cedida pel club de rem Plentziako Traineru Beltza, també pertanyent a la localitat de Plentzia.

Regata de 2.500 m

El dissabte al migdia i patronejats pel Sabin Etxebarrieta “Juez”, va tenir lloc l’inici de la competició (prova cronometrada) aconseguint finalitzar els 2.500 m. del recorregut en 7a posició, amb un crono de 13:35,66 min.A la tarda, voltants dos quarts de sis, va tenir lloc la sèrie de regates sprint en la modalitat d'eliminatòries de 2 en 2. A diferència de l’anterior, en aquesta prova la tripulació va ser mixta, conformada per 7 vogadors i 3 vogadores propis del club i amb la cessió de 3 vogadors, sent igualment dirigits pel mateix patró. Malauradament el trencament d’un dels rems d’estribord durant el transcurs de la regata va impedir poder finalitzar la prova degudament entrant en 2a posició.

Classificació final III Bandera Veterans Mundaka

La Trainera gallega Tiran va ser la que finalment es va emportar el triomf al matí del dissabte, aconseguint emportar-se la bandera representativa d’aquesta competició. Al finalitzar la regata, l'alcaldessa del municipi de Mundaka - Irati Gondra - es va pujar a la Trainera de Tiran per lliurar-li la bandera com a trofeu.

Classificació general

1.- Tiran 13:07,96

2.- Bilbao 13:08,52

3.- Esteirana 13:15,52

4.- Mundaka 13:21,19

5.- Santurtzi 13:25,25

6.- Alicante 13:25,99

7.- CAMBRILS 13:35,66

8.- Plentzia 13:37,39

9.- Iberia 13:51,63

10.- Zumaia 14:00,57

11.- Badok13 14:05,62

12.- Ibaialde 14:22,68

13.- Getxo 14:24,19

14.- Sestao 14:33,63

15.- Aizburua 14:58,13

A dalt, preparació i ajustos de la Trainera (foto: Antoni Font); al mig, transcurs de la regata (foto: Pilar Artigau) i, a sota, representació de Socis Club Rem Cambrils a Mundaka (foto: Jordi Pons)
 

 

L’Apunt

Agraïments

Des del Club Rem Cambrils volen agrair públicament als clubs de rem Mundaka Arraun Taldea i Bilbao Arraunlari Beteranoak així com a l’Ajuntament de Mundaka, la impecable organització, l'excel·lent acollida i l’atenció rebuda durant el transcurs de tot el cap de setmana.

També volen transmetre un agraïment molt càlid al patró Sabin Etxebarrieta “Juez” i als vogadors; Gotzon Arrasate, Jokin Arrasate, Javi Sorozabal, Aitor López de Subijana i a Jon Josu Garaizar –pertanyents al club de rem Arkote Arraun Taldea– per la seva participació, entrega i esportivitat com a vogadors cedits. I per últim, agrair molt especialment al club de rem Plentziako Traineru Beltza per cedir-nos desinteressadament l'ús d'una de les seves Traineres, sense la qual no hagués estat possible el poder disputar i gaudir d'aquesta regata.

Comenta aquest article