Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils, premiats en el Festival Cinema Castells de Vilafranca

El certamen va atorgar als cambrilencs el premi a la Millor Fotografia pel vídeo "Ara és el moment: omplim la plaça de la Vila"

Per Alejandro Balaguer

Colles a la plaça de la Vila en la darrera Diada Castellera de la Mare de Déu del Camí, aquest passat mes de setembre
Colles a la plaça de la Vila en la darrera Diada Castellera de la Mare de Déu del Camí, aquest passat mes de setembre | Kërzops

Els Xiquets de Cambrils van ser premiats a la segona edició del Festival Cinema Castells que es va celebrar entre el 13 i 15 d'octubre a Vilafranca de Penedès. El certamen, en el qual es van exhibir dotze vídeos de curta durada i de caràcter promocional enregistrats per part de diverses colles castelleres, va atorgar als cambrilencs el premi a la Millor Fotografia pel vídeo "Ara és el moment: omplim la plaça de la Vila". Aquesta producció va ser publicada al mes d'agost i tenia com a objectiu motivar als castellers i castelleres de la colla per a la diada castellera de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí.

Per altra banda, el premi a la Millor Pel·lícula va ser per la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau pel seu clip "Diumenge hi serem!" i que van enregistrar amb motiu de la seva participació a la sessió de diumenge del Concurs de Castells. El jurat també va fer dues mencions als vídeos "Libros, rosas y castells" de la Colla Castellera de Madrid i "Aquest Concurs no el guanyarem!" dels Moixiganguers d'Igualada.

Última setmana d'activitat castellera de la temporada

Els Xiquets de Cambrils inicien l'última setmana de la temporada en la qual tenen programats dos assajos i una actuació. El dimecres a les 20.15 hores començaran l'assaig de canalla mentre que l'assaig general tindrà lloc a partir de les 21 hores. Pel que fa al divendres, l'assaig de canalla està convocat a les 20.30 hores i l'assaig general a les 22 hores.

Finalitzaran la temporada actuant a la diada dels Xiquets de Reus que es celebrarà el dissabte a les 17.30 hores a la plaça del Mercadal. En aquesta ocasió, ho faran acompanyats pels Xiquets de Reus, els Castellers de Terrassa i la Conlloga Muixeranga de Castelló.

Comenta aquest article