Informació general

Barris

Els veïns del Barri Antic denuncien que «s'incompleixen els acords que es prenen en els Consells de Barri»

En aquests moments s'està a l'espera que es convoqui una propera reunió del Consell de Barri del Barri Antic i l'Associació de Veïns El Portal ja ha fet arribar les seves reivindicacions i demandes a l'Ajuntament

Per Lluís Rovira i Barenys

El paviment del carrer de Sant Plàcid s'ha tornat a enfonsar, en determinats trams
El paviment del carrer de Sant Plàcid s'ha tornat a enfonsar, en determinats trams | Lluís Rovira i Barenys

L'Associació de Veïns El Portal, del Barri Antic, continua denunciant tot un seguit de mancances que pateix el barri i que ja van ser tractades en el consell de Barri que es va celebrar aquesta passada primavera. Segons explicava el president de l'entitat, Ignasi Martí, a revistacambrils.cat, "fem reunions en les que presentem les problemàtiques que pateix el barri, els representants municipals hi estan d'acord i, tot i això, lamentem que costi tant fer les implementacions de les nostres demandes. Demanem que el que s'acordi en el Consell de Barri després s'arribi a fer". En aquests moments s'està a l'espera que es convoqui una propera reunió del Consell de Barri del Barri Antic i l'Associació de Veïns El Portal ja ha fet arribar les seves reivindicacions i demandes a l'Ajuntament.

Neteja, voreres, ocupacions,...

El reguitzell de temes que en els Consells de Barri del Barri Antic s'han posat damunt la taula és força extens, segons explica Ignasi Martí, i abasta molts i variats aspectes. Des de l'Associació de Veïns es denuncia el "mal estat de les llambordes del carrer de les Creus, del carrer de Sant Plàcid i de la Plaça del Setge", amb trams enfonsats i rajoles trencades, en d'altres. "També cal polir l'enrajolat de la plaça de la Vila per evitar relliscades", apunta Martí.

Els veïns del Barri Antic també denuncien la problemàtica de l'ocupació d'habitatges, que continua vigent, amb ocupacions a habitatges del passeig d'Albert, al carrer de l'Hospital, de Sant Josep i plaça de la Vila, "cal continuar amb la vigilància al barri i una intervenció integral sobre aquesta situació, la ciutadania no ha de pagar les conseqüències d'una emergència habitacional i patir la inseguretat i els problemes veïnals d'aquestes ocupacions".

Un altra dels punts assenyalats pels veïns del Barri Antic és el parc del Pinaret que, segons diuen, "continua sent un dels punts negres d'incivisme, vandalisme i manca de manteniment. Fa anys que repetim aquesta queixa i no es resol. Espais enjardinats com els pins de la plaça del Setge repetidament sofreixen episodis de vandalisme i de deixalles nocturnes". Els veïns demanen des de fa temps una millora de la il·luminació en aquest indret i expliquen que l'alcalde va prometre aquesta millora en la reunió que van mantenir ara fa un any i que, de moment, no s'ha complert. D'altra banda, els veïns també denuncien una "manca de neteja general al barri" i reclamen una especial atenció "en voreres com les dels carrer Rovira, Lloveras,..".

Ordenança municipal específica pel Barri Antic i trasllat del carregador de cotxes elèctrics

Els veïns del Barri Antic reclamen una visió integral del Barri i que s'aprovin ordenances municipals específiques que facilitin l'obertura de locals comercials al Barri Antic, "s'han de valorar les  especificitats de l'arquitectura del Barri Antic, l'última ordenança es va aprovar el maig de 2020 i cal seguir treballant en aquesta línia, és urgent".

Pel que fa al carregador de vehicles elèctrics que hi ha a la plaça de la Vila, els veïns consideren que s'ha de traslladar a un altre lloc ja que "suposa una anomalia que aquest subministrador es trobi en una plaça amb pilones destinada als vianants, amb terrasses de bar i amb nombrosa canalla. L'acumulació de vehicles que es dona en horaris de tarda quan la plaça està plena de xiquets i xiquetes suposa un risc obvi per a la seguretat de tots i genera malestar en moltes famílies que mostren perplexitat davant aquesta situació". Els veïns consideren que aquest alimentador s'hauria de traslladat al passeig d'Albert, per exemple.

Senyalització d'edificis històrics i cartellera informativa a la plaça de la Vila

Ignasi Martí explica que en els darrers tres Consells de Barri es va acordar renovar la senyalització dels edificis històrics ja que alguns estan en molt mal estat i amb evidents signes d'haver patit actes vandàlics, "els membres dels Consells van acceptar que s'havien de reposar, reparar i canviar aquestes plaques que suposen un actiu molt utilitzat pels nombrosos visitants del barri. No entenem el retard ja que la imatge que es dóna actualment és molt trista". D'altra banda, hi ha pendent la instal·lació d'una cartellera informativa a la plaça de la Vila, "des de l'agost estem esperant que s'instal·li".

L’Apunt

La font del Carrer major i el Forn del Tallero
Aquest passat mes d'agost, un grup de veïns del Barri Antic van fer una neteja de la font del carrer Major. Van demanar la clau per accedir a l'espai que queda tancat per la reixa metàl·lica i a part de la neteja, hi van posar torretes amb plantes". D'altra banda, i en l'apartat de millores, els veïns del Barri Antic, des de fa uns mesos, celebren les reunions de junta a la planta baixa de l'edifici del Forn del Tallero.

Comenta aquest article