Camp

Territori

El projecte de Hard Rock, aturat per no complir els criteris ambientals

L'alcalde de Salou, Pere Granados, considera que l'informe d'Acció Climàtica "no invalida" el projecte; mentre que l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, "no dona per mort el projecte"

Per ACN

Terrenys on s'ha projectat el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou
Terrenys on s'ha projectat el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou | ACN (Núria Torres)

El projecte de Hard Rock topa amb nous obstacles després de l'aprovació inicial del Pla Director Urbanístic (PDU) del Consorci Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou al febrer, que modificava el PDU tombat pel TSJC. Acció Climàtica ha emès un informe preceptiu desfavorable que impedeix que continuï la tramitació. El document indica que no es compleixen els criteris de sostenibilitat ambientals requerits. En concret, subratlla la "manca de concreció en les compensacions ambientals i de garantia de connectivitat ecològica", que segons el Departament, són aspectes "importants i imprescindibles" per garantir que el projecte tingui els "mínims" requisits ambientals.

L'alcalde de Salou considera que l'informe d'Acció Climàtica "no invalida" el projecte de Hard Rock

Arrel d'això, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha defensat que l'informe d'Acció Climàtica "no invalida" el projecte de Hard Rock. El batlle va exposar que ara caldrà adaptar el document urbanístic als requisits del departament, pas previ a l'aprovació definitiva del PDU. Un tràmit que Granados confia que es dugui a terme abans d'acabar l'any. Amb tot, ha lamentat que "amb més coordinació entre Territori i Acció Climàtica" la dilació en la tramitació "es podria haver evitat" però ha comentat que no creu que la sortida de JxCat del Govern hagi condicionat el procediment.

L'alcalde de Vila-seca treu ferro a l'informe desfavorable d'Acció Climàtica i no dona per mort el projecte de Hard Rock

Per la seva part, l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, també ha tret ferro a l'informe del Departament d'Acció Climàtica. Per Segura aquest és un dels diversos informes que s'elaboren des de la Generalitat i que fent les modificacions escaients el projecte pot tirar endavant. De tota manera, el batlle ha reconegut que les diferències entre departaments poden endarrerir la iniciativa, però ha afirmat que segueix endavant. Segura ha lamentat que després de deu anys encara no s'hagi pogut concloure tota la tramitació administrativa d'un projecte que considera "molt important" per al futur del Camp de Tarragona. Per tot plegat, Segura "no dona per mort el projecte".

La Plataforma Aturem Hard Rock exigeix retirar el macroprojecte i titlla de "demolidor" l'informe d'Acció Climàtica

En l'altre extrem oposat, la Plataforma Aturem Hard Rock exigeix que es retiri el macroprojecte de Hard Rock després que s'hagi conegut aquest informe desfavorable del Departament d'Acció Climàtica. Els activistes titllen el document de "demolidor" i reclamen que en la pròxima Comissió d'Urbanisme no s'aprovi de forma definitiva el PDU. Asseguren que el projecte no pot tirar endavant sense l'informe favorable d'Acció Climàtica. També han avançat que s'emetrà un altre informe negatiu en relació amb el risc químic al polígon petroquímic sud que afecta l'edificabilitat dels casinos. "És un projecte que el territori no vol ni necessita" ha afirmat el portaveu de la Plataforma Aturem Hard Rock, Eloi Redón, aquest dilluns.

L’Apunt

Les CUP del Camp reclamen al govern que descarti definitivament el projecte Hard Rock

Després que la Plataforma Aturem Hard Rock fes públic l'informe del Departament d'Acció Climàtica que invalida la modificació del PDU del Centre Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou, les CUP del Camp reclamen al govern de la Generalitat que posi fi a un projecte que segons els anticapitalistes "atempta contra el medi ambient i la salut pública perquè es basa en un model de precarietat laboral", tal com l'ha descrit la diputada tarragonina Laia Estrada.

En aquest sentit, la CUP, igual com va fer la Plataforma Aturem Hard Rock i l'organització ecologista GEPEC-EdC, també va presentar diferents al·legacions contra la modificació del Pla Director Urbanístic, per això celebra que l'informe del Departament sigui tan clarificador. Tanmateix, la formació anticapitalista planteja que encara caldria anar més enllà donada la insostenibilitat del model econòmic en el que es basa aquest projecte, el mateix model turístic de la Costa Daurada, en un territori que depèn completament de l'aigua del Siurana, l'Ebre i de l'energia que es produeix al sud de les comarques del Camp. Així com també suposa "allargar l'agonia d'un model econòmic obsolet i que genera grans desigualtats socials".

Comenta aquest article