Informació general

Es fa el sorteig dels habitatges socials del Nou Cambrils

Per Èlia Bellmunt

Després del sorteig, els propietaris van poder anar a fer la primera visita a la nova casa
El sector 1 del Nou Cambrils és on l’empresa Adigsa ha construït 46 habitatges socials. El 14 de juny es va fer a la sala de plens de l’Ajuntament de Cambrils el sorteig d’adjudicació dels pisos entre els 40 sol·licitants acceptats. D’entre totes les sol·licituds, se n’havien rebutjat 12 per no cenyir-se a les bases. En el sorteig es van assignar un total de 28 pisos de compra i 12 de lloguer. Del total de la promoció, queden lliures dos pisos de compra i quatre de lloguer, per als quals s’obrirà properament una nova convocatòria per presentar sol·licituds. Després de fer-se el sorteig i saber quin seria el seu habitatge, els nous propietaris es van desplaçar al carrer d’Àngel Guimerà per fer la primera visita a la seva nova casa.

Els pisos

Els habitatges socials s’han construït en cinc blocs. Cadascun té planta baixa i dos pisos, sense ascensor. Els pisos de planta baixa tenen un petit jardí. La superfície útil dels pisos oscil·la entre els 65,24 i els 76,24 metres quadrats. També hi ha l’opció d’adquirir una plaça de pàrquing. El preu total, incloent-hi l’habitatge i el garatge, oscil·la entre els 74.465,58 i els 105.674,17 euros.

Els pisos tenen tres habitacions, cuina, menjador i lavabo. Després de la primera visita als pisos, alguns dels nous propietaris es mostraven molt satisfets mentre que d’altres consideraven deficients els acabats. Actualment els pisos no disposen de llum, aigua ni gas. A partir d’ara es faran les corresponents connexions per tal que a finals de setembre o principis d’octubre es puguin lliurar les claus i ja es puguin habitar els pisos.

Pis tutelat

Un dels pisos se l’ha quedat en propietat l’Ajuntament de Cambrils. Aquest pis estarà tutelat per un monitor que conviurà 24 hores al dia amb els vuit ocupants del pis. Els residents d’aquest pis són persones amb discapacitat intel·lectual, majors de 18 anys, i que treballen al centre especial de treball Taller Baix Camp de Reus. El pis està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i els dormitoris seran compartits per dues persones.

§ Ocupació il·legal§

Poques hores després del sorteig i la visita als pisos, els membres de vuit famílies d’ètnia gitana van entrar als pisos i els van ocupar il·legalment. Aquests reclamaven que no se’ls hagués donat un pis a ells, apel·lant que són residents a Cambrils de tota la vida i que tenen necessitat de tenir un pis. Diversos agents de la Policia Local de Cambrils i de la Guàrdia Civil van estar vigilant la zona durant tota la tarda. També hi van comparèixer Robert Benaiges –alcalde de Cambrils– i Rosa M. López –regidora de Benestar Social–. Finalment, els ocupants van desallotjar els pisos sense que hi haguessin d’intervenir els agents arran de la intermediació del president de l’Associació Gitana de Cambrils. La regidora de Benestar Social explicava l’endemà dels fets que s’havien revisat totes les sol·licituds i que cap dels ocupants il·legals n’havia presentat: “no poden dir que han quedat exclosos quan ni tan sols han participat en el procés”. Els habitatges socials els construeix la Generalitat de Catalunya, a través d’Adigsa, i és aquesta administració qui revisa les sol·licituds i decideix a qui s’atorga un pis.

Comenta aquest article