Informació general

Urbanisme

ERC alerta que «sense el permís d'Adif» el govern no pot impulsar la remodelació de l'entorn de l'antiga estació

També van qüestionar d'altres projectes anunciats per l'equip de govern municipal com la construcció de la nova nau de la brigada o el nou pavelló poliesportiu

Per Berta Ruiz

Imatge de l'espai que abans ocupava l'edifici de l'antiga estació de tren
Imatge de l'espai que abans ocupava l'edifici de l'antiga estació de tren | Berta Ruiz

ERC va fer un repàs dels diferents projectes anunciats per l'equip de govern, en la roda de premsa convocada el passat dimecres. A banda de la remodelació de la rambla de Jaume I, la formació també va qüestionar d'altres inversions anunciades com la remodelació de l'entorn de l'antiga estació de tren, l'anunci de la construcció de la nova nau de la brigada o el nou pavelló poliesportiu que s'ha de construir a la zona esportiva municipal.

Sobre la remodelació de l'espai que ocupava l'antic edifici de l'estació de tren, la portaveu del grup, Camí Mendoza, va alertar que abans de fer res cal el permís d'autorització per part d'Adif, propietària dels terrenys sobre els quals s'hi vol actuar. "Aquest passat dilluns, en comissió informativa, li vaig demanar al regidor d'Urbanisme si tenia aquest permís; em va dir que no, que el demanaria al departament corresponent i ens els faria arribar. A falta d'aquesta autorització ja han anunciat en premsa que aquestes obres es faran i que tiraran endavant. Si encara no es té aquest permís, no poden anunciar tan alegrement aquestes obres".

Alejandro Garcia: "Fins que no tinguin el permís no poden iniciar cap procés de licitació perquè el que necessita l'Ajuntament és disposar dels terrenys abans de fer res"

Davant d'aquest projecte de remodelació, el regidor d'ERC, Alejandro Garcia, també es va mostrar molt crític i va recalcar que, "hem d'estar molt atents als moviment del govern, en aquest cas, sobre l'adequació de l'entorn de l'antiga estació. O menteixen o saben que faran les coses malament –un altre cop– i amb indicis de prevaricació. Han promès que faran les obres d'adequació abans de finals d'any i ja li hem dit al senyor Daza que això és impossible. A dia d'avui, no tenen el permís. Fins que no tinguin el permís no poden iniciar cap procés de licitació perquè el que necessita l'Ajuntament és disposar dels terrenys abans de fer res. Un expedient de licitació d'unes obres que tenen un cost d'uns 300.000 euros triga un mínim de dos mesos. Ja està bé que es doni una solució a aquest espai, un cop ja es va enderrocar l'edifici, però cal que les coses es facin bé".

Camí Mendoza: "Un projecte com el de la nova nau de la brigada no es fa d'avui per demà"

Un altre tema posat en dubte per ERC és la construcció de la nova nau de la brigada municipi. Segons va recordar Mendoza, el govern va anunciar que aquesta s'ubicaria al polígon dels Antígons. Garcia va tornar a alertar que, "el sector dels Antígons encara no està aprovat ni el projecte d'urbanització que és la fase final de tot el planejament urbanístic. Abans de poder fer res s'ha d'urbanitzar tot l'entorn; licitar, construir... fins que això no estigui no tindràs un solar edificable on fer alguna cosa. Per tant, saben que menteixen". En una mateixa línia es va expressar Mendoza qui va recalcar que un projecte d'aquest tipus "no es fa d'avui per demà". La portaveu d'ERC va valorar que, "volem que es facin totes les millores possibles per als cambrilencs i cambrilenques, però la nostra responsabilitat també és vetllar perquè les coses es facin de manera correcta i amb una gestió responsable dels diners dels cambrilencs".

Dubtes sobre el projecte del nou poliesportiu

Finalment, pel que fa al projecte de construcció del nou poliesportiu, des d'ERC també van qüestionar que el govern municipal sigui capaç de complir amb els terminis que està anunciant. Segons van dir s'ha posat la data del mes de gener com a possible inici de les obres.

Comenta aquest article