Cultura

Exposició

Rosa Mata: «He volgut mostrar les tres parts que considero essencials en la persona: la cèl·lula, l'ànima i la intuïció»

L’artista cambrilenca Rosa Mata va inaugurar, el passat divendres al vespre, l’exposició titulada "No va ser un accident, i la meva ànima ho intuïa"

Per Berta Ruiz

Rosa Mata al costat d'una de les peces de la seva mostra
Rosa Mata al costat d'una de les peces de la seva mostra | Berta Ruiz

L’artista cambrilenca Rosa Mata va inaugurar, el passat divendres al vespre, l’exposició titulada "No va ser un accident, i la meva ànima ho intuïa" a la Sala Àmbits del Centre Cultural. L’acte inaugural, presidit per l’alcalde Oliver Klein, també va comptar amb una presentació de l’artista Nuri Mariné.

Sobre l'exposició artística, Rosa Mata va explicar a revistacambrils.cat que, "bàsicament són dibuixos, perquè jo dibuixo més que no pas pinto. Faig servir molt la línia, el collage; treballo molt amb els llapis de colors i normalment faig una base d'acrílic i d'altres no. Com a suport faig servir el paper, la tela o el cartró i, en aquesta exposició, específicament, el que he volgut mostrar són les tres parts que jo considero essencials en la persona que és la cèl·lula, l'ànima i la intuïció. Hi ha un cert recorregut per veure l'exposició: a l'esquerra hi ha cèl·lula –amb diferents dibuixos o una peça feta amb fil de coure– i, tot plegat es pot interpretar de moltes maneres que és el que més enriqueix. Al fons de la sala veiem l'ànima que també es diferencia amb la llum perquè queda més en una zona de penombra i més íntim i, finalment, a la part dreta hi ha la intuïció. Els tres elements són l'essència de cada persona o cada ésser".

Pel que fa al suport en què treballa, Mata va destacar que, "treballo molt sobre el paper i el cartró i això també té un doble missatge d'enaltir una mica això que ara està de moda el reciclatge. És un material que potser es considera pobre, però si l'intervens pot tenir una utilitat artística".

"Sobre el tema del suïcidi vaig voler reflexionar sobre la necessitat de mirar una mica més endins"

Quant al suggerent títol de la mostra –"No va ser un accident, i la meva ànima ho intuïa"–, la cambrilenca va comentar que, "tot va sorgir arrel d'una notícia que un amic em va explicar sobre el suïcidi del fill d'un company de la seva feina. Arrel d'això es va desencadenar una sèrie de pensaments. Vaig fer una poesia i també un catàleg que acompanya les fotografies de les obres. Sobre el tema del suïcidi vaig voler reflexionar sobre la necessitat de mirar una mica més endins i sobretot amb la part de l'ànima intentar explicar aquest sentiment o el que jo entenia sobre aquest sentiment. Penso que és un sentir que tothom el pot tenir en algun moment de la seva vida; però és una cosa que potser no s'explica tot i que forma part de les persones".

Rosa Mata és dissenyadora de professió i, després de dedicar-s’hi durant molts anys, es va encaminar cap al món artístic d’una manera pràcticament autodidacta. Les seves peces tenen una perspectiva intimista, espiritual i intuïtiva, que es deu a la realització de diferents seminaris  i tallers espirituals. 

La mostra pictòrica instal·lada a la Sala Àmbits es podrà visitar fins el 17 de novembre de dilluns a divendres en horari de 9 a 21 hores.  

Diferents peces de l'exposició (fotos: Berta Ruiz)

 

Comenta aquest article