Cultura

Teatre

El monòleg «El gegant del Pi» aixeca el teló de la segona temporada de l'Escena Cambrils

El teatre del Casal va acollir, ahir al vespre, aquesta obra d'autoficció protagonitzada per l'actor i autor del text, Pau Vinyals

Per Lluís Rovira i Barenys

L'actor Pau Vinyals, en un moment de la seva interpretació de El gegant del Pi
L'actor Pau Vinyals, en un moment de la seva interpretació de El gegant del Pi | Lluís Rovira i Barenys

La segona temporada de l’Escena Cambrils va aixecar el teló del teatre del Casal, ahir al vespre, amb la posada en escena de El gegant del Pi, un monòleg escrit per Pau Vinyals, el mateix actor que el protagonitza. Vinyals va escriure aquest text en temps de pandèmia i El gegant del Pi va ser la primera obra de la programació en línia del teatre Lliure. Posteriorment l'ha portat a diferents escenaris del país.

El monòleg, qualificat com de “polític” i enquadrat en l’autoficció, se centra en un home jove que, amb la seva parella, acaba de comprar un pis al barri del Raval de Barcelona. I enmig de diferents records recorda com estimava el seu avi i com, un cop mort, va rebre la colpidora revelació que li va fer la seva mare quan li va explicar que l’avi era franquista. Pau Vinyals explica que aquesta peça parla del feixisme que irremeiablement portem dins. El meu avi va morir quan jo tenia 10 anys. El recordava meravellós i ple d’amor, com un home que sabia escoltar i estimar. Un dia, la meva mare, com qui no vol la cosa, em va explicar que als 28 anys, durant la Guerra Civil, havia decidit lluitar al bàndol franquista. En aquell moment, encara ben petit, em va semblar anecdòtic, que no tenia res a veure amb mi. Amb el temps, però, aquest fet m’ha generat una distància dolorosa amb el seu record. És de fet, aquesta confessió la catalitzadora del qüestionament de la meva identitat, l’educació rebuda, de les bases per construir el meu futur, per assentar els meus valors i gestionar els meus privilegis”.

Propera obra; Veus que no veus, amb Pepa Plana i Clara del Ruste, el 28 d'octubre

La programació de l’Escena Cambrils continuarà mb Veus que no veus, un espectable de clown per adults protagonitzat per Pepa Plana i Clara del Ruste, el divendres 28 d’octubre, a les 21 h, al teatre del Casal.

 

 

 

Comenta aquest article