Informació general

Serveis

Endesa inverteix 130.000 euros per reforçar la xarxa de mitjana tensió de Cambrils i de Vinyols i els Arcs

L’actuació s’ha realitzat al municipi de Vinyols i els Arcs, al Camí de Sant Joan i la carretera N-340

Per Redacció

Imatge d'una de les torres de mitjana tensió on s'ha actuat
Imatge d'una de les torres de mitjana tensió on s'ha actuat | Cedida

E-distribución, la filial de xarxes d’Endesa, ha finalitzat recentment una important millora en la xarxa elèctrica del municipi de Vinyols i els Arcs amb una inversió del voltant de 130.000 euros. Concretament la companyia ha substituït mig quilòmetre de línia aèria per cablejat subterrani, i ha reformat un centre de transformació per constituir el que tècnicament es coneix com a anella elèctrica, que és la interconnexió de línies per millorar la fiabilitat del servei. Aquesta millora beneficia directament a més de 3.000 clients, tant de Vinyols i els Arcs com de Cambrils, però més enllà d’això, suposa un important pas endavant en l’electrificació del municipi. I és que en els darrers anys, la companyia està fent un important esforç inversor per fer que la xarxa de distribució sigui resilient, flexible i digital, adaptada als nous usos energètics que ja estan aquí i que passen per la implantació de l’autoconsum i l’extensió de la mobilitat elèctrica.

L’actuació s’ha realitzat al municipi de Vinyols i els Arcs, al Camí de Sant Joan i la carretera N-340. A més del tram aeri retirat, s’han pogut retirar també un suport metàl·lic, tres de formigó i quatre de fusta. El nou circuit de xarxa soterrada que s’ha estès, uneix dos centres de transformació i ha permès crear una anella elèctrica. Aquest sistema permet que un mateix centre de transformació sigui alimentat per dues línies diferents de manera que, en cas d’indisposició d’una d’elles (per una eventual avaria o fins i tot per un treball programat), els clients mantinguin la continuïtat del servei en poder ser alimentats per una línia alternativa.

Aquesta actuació no només millora el servei dels clients que s’alimenten d’aquesta línia, sinó el grau d’electrificació del municipi. L’electrificació és una palanca essencial per assolir la descarbonització de la societat. Ampliar la mobilitat elèctrica o augmentar dels sistemes d’autoconsum, juntament amb una implantació massiva de parcs d’energies renovables, és el camí per una societat lliure d’emissions i requereix d’una xarxa de distribució elèctrica resilient, flexible i digital.

Comenta aquest article