Informació general

Urbanisme

El Cambrils Park Resort podrà augmentar el seu sostre d'edificabilitat per «incrementar l'oferta turística i esportiva»

La sessió plenària del passat 30 de setembre va aprovar provisionalment aquesta modificació del POUM per tal que l'empresa pugui dur a terme aquestes ampliacions

Per Berta Ruiz

Aspecte de les instal·lacions del Cambrils Park Resort
Aspecte de les instal·lacions del Cambrils Park Resort | Cedida (Cambrils Park Resort)

El plenari municipal del passat 30 de setembre va aprovar provisionalment, per unanimitat de tots els grups, la modificació puntual número 32 del POUM per a l'increment de l'edificabilitat i l'ocupació del PAU (Pla d'Actuació Urbanística) Cambrils Park Resort. Recordem que l'aprovació inicial d'aquesta tramitació havia passat per sessió plenària el 31 de maig de 2021. Amb aquesta modificació es permetrà l'ampliació del sostre d'algunes edificacions del resort, amb un total de 880 metres quadrats de sòl i una ocupació de 650 metres quadrats de sostre.

El regidor d'Urbanisme, Enric Daza, va informar que, "després d'obtenir tots els informes preceptius i seguint amb la tramitació de l'aprovació provisional, aquesta modificació ha de suposar un augment del sostre del Pla d'Actuació Urbanística Cambrils Park Resort justificat en incrementar l'oferta turística del municipi fora de temporada amb instal·lacions destinades a allotjar activitats esportives. Amb aquesta fórmula, el govern municipal dona suport a un turisme esportiu en temporada baixa i ajudem a desestacionalitzar la temporada".

"Hi ha molt d'interès per aquest turisme esportiu amb entitats d'arreu d'Europa i aquesta opció que ofereixen es consolida"

Sobre aquest tema, el regidor d'Urbanisme ha detallat a revistacambrils.cat que, "per aquest hivern, al Cambrils Park Resort preveuen un augment de la demanda d'ocupació per a esdeveniments esportius. Històricament, aquesta empresa s'hi ha dedicat des de fa molts anys però, enguany, ens van transmetre que esperaven moltes més visites i, per tant, aquesta modificació que ens havien reclamat fa dos anys agafava encara més força. Hi ha molt d'interès per aquest turisme esportiu amb entitats d'arreu d'Europa i aquesta opció que ofereixen es consolida".

Tal com ha detallat Daza, "el projecte inclourà la renovació d'instal·lacions obsoletes o antigues o que, directament, se'ls hi han quedat petites, principalment al fòrum. Aquest allotjament s'ha especialitzat en el turisme familiar d'una certa categoria i estan experimentant de cara a tenir obertes totes les seves instal·lacions per oferir-les als seus clients, bàsicament europeus". El regidor ha afegit que, "aquesta modificació suposa una ampliació del sostre de construcció que tampoc s'ha exhaurit del tot. Dins del polígon d'actuació del Cambrils Park Resort hi havia un escreix de sostre que no es va utilitzar en el seu moment, però s'havia de marcar una xifra. Davant les necessitats de la clientela, es poden anar produint canvis sempre que no s'exhaureixi el límit de sostre".

Comenta aquest article