Esports

Bitlles

L’Associació Amics del País Bassari organitza una nova Tirada de Bitlles Solidària

Els diners recaptat en aquesta matinal solidària també es destinaran al projecte de l’entitat de reconstrucció i potabilització del pou més emblemàtic d’Egath (Senegal)

Per Redacció

Un moment de la tirada de bitlles, el passat diumenge al matí
Un moment de la tirada de bitlles, el passat diumenge al matí | Berta Ruiz
L’Associació Amics del País Bassari va organitzar, el passat diumenge al matí al parc del Pinaret, un nova Tirada de Bitlles Solidària coincidint amb la celebració del Festival del Vi de la Gastronomia –amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles–. En aquesta ocasió s'hi van aplegar una cinquantena de persones de diferents edats i de diferents poblacions com Cambrils, Colldejou, Mont-roig del Camp, Castellvell, l'Hospitalet de l'Infant, Reus o Xerta, entre d'altres. Tots els participants van ser obsequiats amb diferents regals de Turisme de Cambrils i també es va comptar amb la presència de la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos.
 
Els diners recaptat en aquesta matinal solidària també es destinaran –tal com es va fer en la tirada organitzada el passat mes de maig– al projecte de l’entitat de reconstrucció i potabilització del pou més emblemàtic d’Egath (Senegal). El País Bassari és una zona localitzada entre el sud-est del Senegal (departament de Salémata) i Guinea Conakry amb llengües i cultura pròpies. De fet, en aquesta darrera trobada es va explicar que la rehabilitació del pou ja s'ha pogut dur a terme gràcies al suport de l'Ajuntament de Cambrils, a l'ACTE Cambrils i als participants en les activitats solidàries. Els alumnes de l'escola d'Egath ja disposen d'aigua potable a prop i no han de recórrer quilòmetres per anar a buscar-la. Ara faltarà potabilitzar-la per tal d'evitar infeccions i malalties, segons ha explicat el president de l'entitat, Ithiar Boubane.
 
A dalt, foto de grup; al mig, la regidora d'Esports Natalia Pleguezuelos entregant els premis i, a sota, el president de l'entitat obsequiant Pedro Guillen de 88 anys d'edat (fotos: Cedides)

 

Comenta aquest article