Informació general

Convivència ciutadana

David Chatelain, regidor de Seguretat Ciutadana: «Amb aquesta modificació de l'Ordenança de Convivència Ciutadana, els incívics ja poden començar a preocupar-se»

El regidor de Seguretat Ciutadana, en resposta a una pregunta de JxC, va explicar que el text ja està enllestit i que només falta tirar endavant tota la fase administrativa

Per Berta Ruiz

Llaunes, gots i ampolles llançades per terra a la zona de pícnic del parc del Pinaret
Llaunes, gots i ampolles llançades per terra a la zona de pícnic del parc del Pinaret | Lluís Rovira i Barenys

"Amb aquesta modificació de l'Ordenança de Convivència Ciutadana, els incívics ja poden començar a preocupar-se perquè la que els hi pot caure a sobre serà important". Amb aquestes paraules s'expressava el regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament, David Chatelain, en la sessió plenària del passat 30 de setembre arrel d'una pregunta formulada pel portaveu de JxC, Lluís Abella.

El regidor de l'oposició va explicar que, "ara fa un any, el govern anterior teníem pràcticament perfilada la modificació de l'Ordenança de Convivència Ciutadana. Una modificació de l’ordenança molt necessària i molt reivindicada per la població cambrilenca. Es modificava per buscar reduir al màxim l’incivisme, malauradament, molt en alça. Buscàvem contundència contra les persones que no recollien els excrements de les seves mascotes, les persones que deliberadament deixaven les brosses fora de lloc, la lluita contra el soroll, per citar-ne les més destacades. L'actual regidor ens va dir que vostès volien millorar-la encara més i hi vam estar d'acord, però un any després tot continua igual. No tenim cap notícia sobre aquesta modificació de l’ordenança tan necessària i creiem que Cambrils necessita les millor eines per combatre l’incivisme. Ens poden dir si aplicaran aquesta modificació a l’ordenança? Han treballat alguna cosa al respecte? Recordo que porten un any, i res de res".

David Chatelain: "També s'incorporen aspectes de mediació o de col·laboració amb d'altres cossos policials"

Sobre aquesta qüestió, el regidor de Seguretat Ciutadana va replicar directament dient que: "sí, s'ha fet alguna cosa: 70 pàgines, 800 paràgrafs i 25.303 paraules. La nova ordenança ja està en mans del departament que gestiona la tramitació i també ha estat revisada per la Policia Local a la qual se li va lliurar una còpia amb caràcter previ per valorar que tot estigués correcte. Entre d'altres coses, aquesta modificació incorpora més d'un 20% de novetats respecte el text anterior amb la què s'endureixen diferents comportaments i sancions. També s'incorporen molts aspectes que estaven buits de contingut o que directament no apareixien com per exemple aspectes de mediació, de la regulació de la col·laboració amb d'altres cossos policials i, on es tracta també el tema de les prestacions socials substitutòries".

"Entrem en una fase de tramitació administrativa, que és la que s'ha de tirar endavant"

No obstant això, el regidor David Chatelain va lamentar que, "malauradament, la persona que ha realitzat tots aquests tràmits es troba en un procés privat i no ho pot tirar endavant; a més, el departament de secretaria també té dues baixes, fet que també dificulta tirar endavant el projecte. Per tant, tota la feina està feta i és un tema merament administratiu. El que no tolero és que es digui que no està la feina, la feina està feta i acabada. Entrem en una fase de tramitació administrativa, que és la que s'ha de tirar endavant. Per cert, ja fa dos mesos, que els hi vaig dir en comissió informativa que això seria així. Per tant ens hem trobat un problema sobrevingut de gestió. Si fos per mi, l'aprovaria demà mateix". Per cloure la seva intervenció, Chatelain va incidir que l'ordenança serà més dura per donar resposta als actes incívics.

Comenta aquest article