Cultura

S'inaugura l'exposició de gravats de Josep M. Guinovart "Terra i memòria"

Per Berta Ruiz



Neli Queral en un moment de la inauguració, ahir al vespre, a la sala Àgora
Ahir al vespre es va inaugurar a la sala Àgora de l'Ajuntament de Cambrils l'exposició de Josep M. Guinovart "Terra i memòria", dins d'una de les exposicions itinerants de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM).
A l'acte d'inauguració hi va ser present la regidora de Cultura en funcions –Neli Queral– en el seu darrer acte com a regidora, i en el què va voler agrair a totes les persones "fidels" a la cultura de Cambrils el seu seguiment i suport, als mitjans de comunicació pel seu suport i totes les persones que des de l'Àrea de Cultura han realitzat un intens treball durant els darrers quatre anys.

Pel que fa a l'exposició de Josep M. Guinovart –un dels grans pintors i gravador catalans– hi podem trobar una extensa mostra de gravats en els què hi exposa la seva particular visió sobre els elements de la natura, el camp, la terra o el mar. A les peces de l'exposició s'hi poden trobar diferents tècniques com el gravat calcogràfic, la litografia, la litografia i el collage o la serigrafia, amb obres realitzades des dels anys 80 i fins a l'any 2004, la més recent.
 
Josep M. Guinovart és un dels màxims exponents de l'art contemporani espanyol i tot un referent a nivell internacional. Des d'un primer moment, la seva obra ha estat lligada al grup Dau al Set, i posteriorment va ser un dels fundadors del grup Tahull, juntament amb Jaume Muxart, Antoni Tàpies i Joan Josep Tharrats. Ha realitzat pintures murals, decoracions teatrals, cartells, il·lustracions i collages en els què hi incorpora elements molt heterogenis. Josep M. Guinovart es va formar a l'Escola d'Arts i Oficis de la Llotja de Barcelona, i una beca de l'Institut Francès li va permetre viatjar l'any 1952 a París, on va poder conèixer les obres de Matisse i Cézanne entre d'altres, i diferents moviments artístics de l'època com el cubisme.

L'exposició "Terra i memòria" a la sala Àgora de l'edifici consistorial es podrà visitar fins al proper 1 de setembre.

Comenta aquest article