Informació general

Hisenda

David Chatelain: «Les factures pendents passaran per ple de forma individualitzada per a una gestió més eficaç i transparent»

Fins ara, els REC –factures pendents d'exercicis anteriors– passaven de forma global i ara es farà de forma individual i de cadascuna de les àrees

Per Berta Ruiz

El regidor d'Hisenda, David Chatelain, en una de les seves intervencions al plenari
El regidor d'Hisenda, David Chatelain, en una de les seves intervencions al plenari | Berta Ruiz

El ple ordinari de setembre, celebrat aquest passat divendres, va tenir una ordre del dia farcida de punts de caire econòmic. Una de les qüestions destacades és que es van passar fins a set punts d'aprovació de reconeixement extrajudicial de crèdits (REC). Es tracta d'un procediment pel qual es permet la imputació al pressupost en vigor d'obligacions generades en exercicis anteriors, és a dir, factures pendents de pagament. Tal com va explicar el regidor d'Hisenda, David Chatelain, "fins ara, els REC es tramitaven de forma anual i englobant alguns pagaments de l'exercici anterior que no s'havien pogut computar de forma correcta. A partir d'ara i, per tal de millorar en una gestió més eficaç i transparent, passaran pel plenari de forma individualitzada per tal de detectar possibles disfuncions. Per tant és una figura que es tornarà bastant recurrent als plens a partir d'ara". 

Factures pendents de diferents departaments

Així doncs, en un d'aquests punts es va aprovar un REC corresponent a factures del Departament de Promoció Econòmica; un altre REC del Departament de Benestar Social per un import de 21.836 euros corresponent al servei de transport de maig de 2021; un altre REC per import de 103.152 euros del Departament d'Esports en concepte de: activitats esportives, Vacances Poliesportives, sortides a la platja i Summer Cambri; menjador escolar i altres activitats de lleure; un altre REC del Departament de Benestar Social per una quantitat de 17.881 euros en concepte de servei de transport adaptat de juliol de 2022; un altre REC del Departament d'Esports per valor de 72.089 euros en concepte d'activitats esportives d'estiu i altres de lleure; un altre REC de Benestar Social per import de 13.000 euros pel mateix concepte de transport adaptat d'agost de 2022 i un darrer REC del Departament d'Ensenyament per factures que pugen a 5.410 euros per monitors de lleure a diversos centres escolars.

En el torn de l'oposició, Lluís Abella de JxC, va recordar que, "el govern anterior ja vam començar a revertir aquestes disfuncions que venien regulades a través de les noves normes de control intern, però donat el gran nombre de tràmits a complir, és una tasca de continuïtat. Per aquest motiu instem al govern a que segueixi impulsant amb celeritat tots aquests tràmits que s’han d’actualitzar, i que doti en la mesura, dels recursos necessaris a tots els departaments per poder-ho esmenar com més aviat millor".

En una línia similar, Camí Mendoza d'ERC, va manifestar que l'objectiu és trobar solucions per acabar amb les disfuncions que es generen. "Els demanem que posin les màximes eines perquè els departaments puguin tramitar-ho tot correctament i resoldre tots els procediments" va dir.

Altres punts econòmics

Altres punts econòmics destacats van ser l'aprovació del 17è expedient de modificació de crèdits del pressupost en vigor de l'Ajuntament per un import de 94.304 euros; així com un altre del Patronat de Turisme per un import de 78.000 euros.

Comenta aquest article