Cultura

Pintura

Les cuines de cinc restaurants cambrilencs, protagonistes d'una exposició de pintura

El Molí de les Tres Eres va acollir, aquest passat dissabte al matí, la inauguració de l'exposició Cuines, estris i obradors del Cambrils 22, de l'artista reusenca Teresa Felip Capdevila

Per Lluís Rovira i Barenys

L'exposició es va inaugurar aquest passat dissabte al matí al Museu de les Tres Eres
L'exposició es va inaugurar aquest passat dissabte al matí al Museu de les Tres Eres | Lluís Rovira i Barenys

El Molí de les Tres Eres va acollir, aquest passat dissabte al matí, la inauguració de l'exposició Cuines, estris i obradors del Cambrils 22, de l'artista reusenca Teresa Felip Capdevila, englobada en la 5a Biennal d'Art Gastronòmic de Cambrils. L'exposició, que compta amb la col·laboració del Museu d’Història de Cambrils, el Centre d’Estudis Cambrilencs i el Campus Extens de la URV, mostra els dibuixos de cinc cuines corresponents a cinc restaurants cambrilencs; Acuamar, Dell Italiano, Miquel, Hotel restaurant Diego i l'Escandall.

L'artista reusenca ha plasmat els seus dibuixos sobre pladur de construcció un material que, en principi, no està fet per dibuixar sinó per cosntruir, tal com ella mateixa manifestava a revistacambrils.cat i afegia que "aquest material té unes característiques de l'absorció de la tinta i de l'aquarel·la molt especials, destaquen molt". A part de les cinc cuines dels restaurants cambrilencs, l'exposició es complementa amb el dibuix d'una casa d'Illinois, on hi viu un fill de l'artista reusenca, i d'on va sorgir la idea de treballar amb aquest material. Pel que fa a l'estada a interiors d'establiments, Teresa Felip explicava que amb anterioritat ja havia estat un mes dibuixant a l'obrador de la pastisseria Pedreny de Reus. En aquest cas, entrar a les cuines dels restaurants cambrilencs ha estat tota un experiència ja que, segons va explicar Teresa Felip, "vaig entrar a les seves cuines el mes d'agost i mentre ells treballaven jo anava dibuixant. És bonic perquè veus el ritme que tenen. En algun cas hi vaig anar quan deixaven de treballar".

 

Comenta aquest article