Informació general

1-Octubre

1-O, cinquè aniversari d'un dia que durarà anys (CONTÉ VÍDEOS)

El referèndum a Cambrils va recollir un total de 6.189 vots dels quals 5.695 vots van ser pel Sí; 361 van ser pel No; 96 vots van ser en blanc i 37 nuls

Per Redacció

Urna del referèndum de l'1 d'Octubre, ara fa cinc anys
Urna del referèndum de l'1 d'Octubre, ara fa cinc anys | Redacció

Avui fa cinc anys, Cambrils, com la resta de municipis catalans, va viure una diada històrica amb la celebració del referèndum d'autodeterminació. Un referèndum que, després de tots els impediments del món per part de l'estat espanyol, va recollir un total de 6.189 vots dels quals 5.695 vots van ser pel; 361 van ser pel No; 96 vots van ser en blanc i 37 nuls.

La gent va protegir els col·legis electorals des de la matinada formant barreres humanes per tal d'impedir que els Mossos tanquessin els locals de votació. Molts nervis i molta intranquil·litat davant les imatges que ja començaven a circular per les xarxes socials on es feia evident la violència policial cap a la gent que solament volia votar. El dia va ser llarg i ple de sobresalts. Ja a primera hora, els dispositius de l'estat espanyol van atacar informàticament els sistemes de votació del referèndum i va fer que la gent hagués d'esperar hores, en molts casos, per poder exercir el dret a vot. Els nervis es van intensificar a la tarda de l'1 d'Octubre quan van circular imatges de les columnes de vehicles policials prop de Cambrils. Finalment, però, la policia no va actuar a la nostra població i la jornada es va poder completar, tot i que molts col·legis electorals van avançar l'hora de tancament davant l'amenaça de la possible presència policial.

Després de fer el recompte, unes 500 persones es van concentrar davant l'Ajuntament, a quarts de 10 de la nit, fent cas a la crida que s'havia fet a través de les xarxes socials. La concentració es va fer per reivindicar la feina feta durant tota la jornada i, abans de la tanda de parlaments, la gent va cridar ben fort "hem votat" i "independència". D'aquesta manera es va cloure un dia que "durarà anys".

 

Comenta aquest article