Cultura

Contes

Petits i grans gaudeixen del conte «El raïm i el formatge» dins del cicle Biblioteques amb DO

L'activitat, emmarcada en la desena edició del cicle Biblioteques amb DO, també s'ha inclòs com a acte de la programació de la Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic

Per Berta Ruiz

Sessió de contes a càrrec de Laura Asensio, a la Biblioteca
Sessió de contes a càrrec de Laura Asensio, a la Biblioteca | Berta Ruiz

La Biblioteca Josep Salceda i Castells va acollir, ahir a la tarda, una sessió de contes titulada "El raïm i el formatge" que va anar a càrrec de l'actriu, creadora i narradora Laura Asensio. L'activitat, emmarcada en la desena edició del cicle Biblioteques amb DO, també s'ha inclòs com a acte de la programació de la Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic.

Moments abans d'iniciar la sessió, la contacontes comentava a revistacambrils.cat que "en aquesta sessió parlem del raïm i del formatge, de com el raïm es cultiva i com creix; parlem del que són els ceps, els camps... Per a la canalla ho fem a través d'unes titelles que són les cuidadores de les vinyes. És una faula explicada amb un to de joc, d'humor i divertit per aprendre el vocabulari que inclou tot el tema del raïm. I amb el formatge, ja se sol dir que 'uvas con queso saben a beso' i el formatge també és protagonista perquè un dels cuidadors de les vinyes és el ratolí Llumí i la veremadora ha de fer un tracte amb ell: li diu 'si tu em cuides cada dia de les meves vinyes, jo et posaré formatge cada dia'. És una història dinàmica amb diferents personatges i un toc d'humor".

Laura Asensio també va afegir que, "aquest programa de les Biblioteques amb DO –que es fa a tot Catalunya– el que pretén és que els nens es familiaritzin amb el que tenim a la terra".

Comenta aquest article