Informació general

Política

Cambrils en Comú comença el procés de primàries per escollir el seu candidat per a les eleccions municipals

La setmana passada es va obrir el procés que permet a la militància de la formació presentar candidatura per encapçalar la llista de les municipals de 2023

Per Redacció

Imatge del logotip de Cambrils en Comú (CeC)
Imatge del logotip de Cambrils en Comú (CeC) | Cedida

Cambrils en Comú (CeC) ha començat el procés per elegir el/la cap de llista que ha d’encapçalar la formació a les properes eleccions municipals de maig del 2023. S’hi poden presentar les persones que estan inscrites en aquesta formació política en un procés totalment lliure i obert. La proclamació del candidat o candidata serà el  dia 6 d’octubre si hi ha un/a sol/a candidat/a o el  dia 13  si hi ha més  d’un candidat/a  i s’han de fer votacions.

En un comunicat de premsa, Cambrils en Comú ha volgut sortir al pas de les informacions aparegudes en les últimes setmanes sobre un possible trencament de la coalició –anunciada prèviament– entre Cambrils en Comú i Podem Cambrils, tot i que aquesta decisió no compta amb el suport de Podem Catalunya, segons aquesta formació va afirmar públicament en un comunicat, fent valer l’acord signat a nivell de país entre Comuns i Podem per presentar-se units a totes les poblacions de Catalunya.

Fa una crida a la unitat de les esquerres abans de les eleccions

Cambrils en Comú lamenta aquest desacord i fa una crida a la unitat de les esquerres abans de les eleccions: "Cambrils en Comú demana a les forces germanes un exercici de responsabilitat, perquè la situació actual de la política al nostre país precisa d’un exercici de responsabilitat i d’unitat. Som conscients que la situació de divisió que es va produir a Cambrils el 2019 amb la presentació de dues llistes separades: Assemblea de Cambrils-En Comú  i Podem Cambrils no es pot repetir. Es van perdre 1.200 vots que haguessin suposat dos regidores i s’ha deixat sense veu a 1.200 cambrilenques durant 4 anys".  

En aquest comunicat, la formació lamenta que, "tot just acabem de veure què ha passat a Itàlia. La unitat  de la dreta i l’extrema  dreta i la divisió de l’esquerra ha propiciat que el post-feixisme pugui governar a un dels països més importants de la Unió Europea. A Cambrils, podria tornar a passar el mateix que ara fa 3 anys, la qual cosa significaria no haver après dels errors i tornar a decebre la confiança de les persones que volen una veu ferma en defensa dels valors de les esquerres: justícia social, ecologisme i feminisme. Per aquest motiu enviem un missatge de responsabilitat a la militància de Podem Cambrils i també a altres forces progressistes  del  municipi amb qui podem treballar plegats  per evitar aquesta situació".

"Ningú entendria que per disputes de poca volada les esquerres de Cambrils un cop més quedin condemnades a no influir en la política municipal"

Segons s'afirma des de Cambrils en Comú "ens mou sempre la voluntat de sumar totes les forces possibles per tal d’obtenir el millor resultat i orientar les polítiques que es portin a terme des del municipi en una perspectiva de progrés social,  ambiental i feminista. En la situació actual cal una veu forta i clara que representi al conjunt de les esquerres cambrilenques i tothom és benvingut en aquest projecte engrescador i necessari. Estem convençuts que aquest clam per la unitat serà tan fort que impedirà que ningú trenqui aquesta unió tan reclamada. Ningú entendria que per disputes de poca volada les esquerres de Cambrils un cop més quedin condemnades a no influir en la política municipal".

Comenta aquest article