Cultura

Es presenten les bases del segon Concurs d'Escultura en Espai Públic

Per Berta Ruiz



Neli Queral, Robert Benaiges i Gemma Massagué, ahir en la presentació de les bases del concurs
Ahir al matí es van presentar en roda de premsa les bases del Concurs d'Escultura en Espai Públic, que per segona vegada s'organitza des de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils.

A aquesta presentació hi va assistir l'alcalde de Cambrils en funcions –Robert Benaiges–, la regidora de Cultura en funcions –Neli Queral– i la tècnica de l'Àrea de Cultura –Gemma Massagué–, que van explicar alguns detalls de la segona edició d'aquest concurs d'escultura. Recordem que la primera edició la va guanyar l'escultor Enric Pladevall amb la seva escultura "Estela Falç", instal·lada des de fa poc més d'un any a la Plaça del Setge.

Robert Benaiges va explicar que l'èxit d'haver convertit aquesta escultura d'Enric Pladevall en tot un referent, "ens motiva a continuar tirant endavant aquest concurs d'escultura en els espais públics de Cambrils, per tal de dotar-los d'elements de cultura, emblemàtics i de qualitat".

Una nova escultura a la rotonda situada davant del Patronat de Turisme

Després de la instal·lació d'aquesta primera escultura a la zona de la vil·la, enguany s'ha optat per ubicar la segona escultura que resulti guanyadora del concurs en un espai del port de Cambrils. L'espai triat ha estat la rotonda situada davant del Patronat de Turisme de Cambrils, a la cruïlla entre el passeig de les Palmeres, el passeig Miramar i el carrer de Robert Gerhard. En aquesta segona edició, els projectes escultòrics hauran de versar sobre el mar i la seva influència en un municipi com Cambrils.

Enguany s'ha dotat d'un pressupost de 50.000 euros, una xifra bastant més important que en la primera edició del concurs. A banda, una altra de les novetats d'aquesta convocatòria és que la presentació dels projectes es farà en dues fases. El termini d'admissió de les propostes en la primera fase serà fins el dia 3 de setembre. Dels projectes rebuts se'n farà una selecció d'un màxim de sis propostes –que es donaran a conèixer entre els dies 18 i 19 de setembre–. D'aquests projectes seleccionats, els autors hauran de presentar una maqueta del projecte i tota la informació complementària i material gràfic que sigui necessari per il·lustrar el projecte. Tot aquest material s'haurà d'entregar el dia 19 d'octubre.
El guanyador de la segona edició del Concurs d'Escultura en Espai Públic 2007 es donarà a conèixer el dia 2 de desembre, en l'acte de lliurament de Premis Vila de Cambrils, que es farà a la sala de plens de l'Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article