Cultura

Teatre

Es presenta la segona temporada del cicle de teatre Escena Cambrils

En aquesta segona temporada s'han programat un total de cinc obres més un espectacle especial de clausura, al Palau Municipal d'Esports, que tancarà el cicle

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació del cicle, aquest matí. D'esquerra a dreta: Isaac Albesa, Camí Mendoza, Oliver Klein i Iban Beltran
Roda de premsa de presentació del cicle, aquest matí. D'esquerra a dreta: Isaac Albesa, Camí Mendoza, Oliver Klein i Iban Beltran | Berta Ruiz

Aquest matí, al Teatre del Casal, s'ha presentat la programació de la segona temporada del cicle de teatre Escena Cambrils. Aquesta roda de premsa ha anat a càrrec de l'alcalde, Oliver Klein; els impulsors d'Escena Cambrils, Iban Beltran i Isaac Albesa, i la vicepresidenta de la Diputació de Tarragona, Camí Mendoza.

Aquesta segona edició –que es durà a terme del 15 d'octubre al 9 de desembre–, incrementa el nombre de funcions de 4 a 5 i també hi haurà un espectacle especial de clausura amb el que es tancarà el cicle. Tal com han explicat a la presentació, es tracta d'obres de teatre produït a Catalunya, de petit format, i que han rebut el premi tant del públic com de la crítica. Impulsat per Cap de Palaia Produccions –amb Iban Beltran i Isaac Albesa al capdavant–, el cicle compta amb el suport de l'Ajuntament de Cambrils i la Diputació de Tarragona.

Programació d'espectacles

Obrirà la temporada el monòleg polític "El gegant del Pi" (dissabte 15 d'octubre a les 21 hores), dirigida i interpretada per Pau Vinyals. L'obra, que també ha rebut diversos premis, parla de la memòria, de la família i de tot allò que envolta els silencis.

La segona proposta serà una funció de clowns per adults, amb la pallassa de Valls –Pepa Plana– i el seu muntatge "Veus que no veus" (divendres 28 d'octubre a les 21 hores).

La tercera obra de la programació serà l'òpera electrònica "La Infanticida", una coproducció del Teatre Nacional de Catalunya (11 de novembre a les 21 hores). El projecte compta amb la composició musical de Clara Peya i la interpretació de Neus Pàmies i el músic reusenc, Gerard Marsal.

La programació seguirà amb la representació del "Poema inacabat" de Gabriel Ferrater (divendres 25 de novembre a les 21 hores). Es tracta d'una adaptació teatral i culinària del poema amb Pau Ferran, Bàrbara Roig i la cuina en directe sobre l'escenari de Mariona Quadrada.

El cicle teatral seguirà amb un espectacle de cabaret sobre Guillermina Motta titulat "Guillermotta", que es podrà veurà a la Cripta de l'Ermita el dimecres 7 de desembre, a les 20 hores, en un espai escènic que enguany se suma com a espai teatral de l'Escena Cambrils. L'espectacle ha rebut el Premi de la Crítica a l'intèrpret Jordi Vidal com a millor actor de música.

Finalment, com a cloenda, l'Ajuntament de Cambrils i Escena Cambrils oferiran una funció de cloenda que no s'inclou dins de l'abonament. Coincidint amb la Festa Major de la Immaculada, el divendres 9 de desembre a les 21 hores arribarà al Palau Municipal d'Esports la comèdia "El sopar dels idiotes", una obra convertida ja en un clàssic de la cartellera teatral catalana. Les entrades per aquesta obra es podran adquirir a un preu de 10 euros.

L’abonament per a les cinc funcions està a la venda al preu de 40 euros a la web www.codetickets.com. Igual que l’any passat, el preu de les entrades individuals anticipades és de 10 euros i de 12 euros a taquilla.

Comenta aquest article