Cultura

Música

El duo Gironell-Puig enceta el Cicle de Tardor de La Cripta

Es va interpretar un programa titulat “Un món d’emocions” conformat per peces de Mozart, Schubert i Ravel

Per Andreu Dalmau

Un moment del concert d'ahir a la Cripta de l'Ermita
Un moment del concert d'ahir a la Cripta de l'Ermita | Andreu Dalmau

Arriben els primers freds i, amb el canvi d’estació, torna l’activitat musical a la Cripta de l’Ermita. L’acollidora sala de concerts va rebre ahir als pianistes Àngel Puig i Josep Maria Gironell, que van encetar un cicle de nou concerts, amb un repertori a quatre mans conformat per obres de Mozart, Schubert i Ravel. Els intèrprets, professors de l’escola de música de Santa Coloma de Gramenet, es van mostrar encantats de poder tocar a Cambrils i van presentar el piano a quatre mans com “l’expressió més simfònica de l’instrument”.

El programa, sota el títol “Un món d’emocions”, es va obrir amb la Sonata en Do M KV 19d del compositor austríac per després continuar amb Ma Mère l’Oye de Ravel. Aquesta peça va estar acompanyada per una lectura de contes tradicionals francesos. A la música del compositor gal, la va seguir la Fantasia en Fa m D 940 de Franz Schubert i el concert es va tancar amb una nova sonata de Mozart, en aquest cas, la Kv 381 en Re M.

La interpretació dels músics va estar lluny d’aconseguir transmetre “les diferents emocions que podem sentir com a éssers humans”, objectiu que es plantejava al programa. Amb la música de Ravel o Schubert els dos pianistes van transmetre més passió que no pas en les obres de Mozart, però entre les dues sonates del compositor salzburguès pràcticament no es va apreciar diferència en l’etapa compositiva —la primera la va escriure amb 9 anys i la darrera en una etapa més madura—.

En tot cas, el públic va gaudir del concert i va mostrar el seu agraïment amb uns aplaudiments que van ser correspostos amb la interpretació de dos bisos: la Dansa Hongaresa Nº5 de Johannes Brahms i la Cantata 147 de J. S. Bach.

El proper concert a La Cripta de l’Ermita, a càrrec de Olvido Lanza i J. Esteban Cuacci, és el diumenge 9 d’octubre a les 19h. Les entrades costen 10€ i es poden adquirir a codetickets.com.

Comenta aquest article