Societat

Castells

Discret paper dels Xiquets de Cambrils a la diada castellera de Vila-seca

La colla castellera cambrilenca només va poder completar un 3 de 6 i va tancar la seva actuació amb dos pilars de 4

Per Alejandro Balaguer

Pilar de 4 dels Xiquets de Cambrils
Pilar de 4 dels Xiquets de Cambrils | Cedida

Els Xiquets de Cambrils van participar a la diada de Tardor que es va celebrar el passat dissabte 17 de setembre a Vila-seca juntament amb la colla local i els Castellers de Tortosa. Després d’una diada de Festa Major on la colla havia fet un pas endavant, en aquesta ocasió només van aconseguir completar un castell.

L’actuació va començar amb bones sensacions pels de la camisa bordeus després de descarregar un 3 de 6 molt solvent. A la segona ronda, van apostar per un 4 de 6 que va pujar amb fermesa i bones mides. Tot i això, la indecisió de la canalla va deixar el castell en intent desmuntat. Finalment, després d’un nou intent amb el mateix resultat, la colla va decidir cloure l’actuació amb un pilar de 4 per sota i un pilar de 4.

La resta de colles participants van assolir els seus objectius. Els Xiquets de Vila-seca van completar el 3 de 6, el 3 de 6 amb l’agulla i el 4 de 6 i van tancar l’actuació amb dos pilars de 4. Per altra banda, els Castellers de Tortosa van descarregar el primer 2 de 6 de la seva història juntament amb el 3 de 6, el pilar de 5 i un pilar de 4 de comiat.

Gerard Pinyol: “Al món dels castells hi ha circumstàncies que no es poden evitar però no ens hem de desanimar i continuarem treballant per millorar els punts dèbils”

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va explicar que tenien com a objectiu poder descarregar tres castells però que per circumstàncies que no es poden evitar no ho van poder aconseguir. En aquest cas, va comentar que no havien pogut gestionar emocions com la por o els nervis i que influeixen molt en el món dels castells. Tot i això, va restar importància al que havia succeït i va afirmar que només es tractava d’una petita pedra en el camí que no els ha de desanimar. D’aquesta manera, va animar als seus castellers a millorar els punts dèbils i així poder continuar creixent.

La propera actuació pels Xiquets de Cambrils serà la diada dels Xiquets de Reus que tindrà lloc el dissabte 29 d’octubre a la plaça del Mercadal. Amb aquesta diada, la colla tancarà una temporada de transició que ha estat marcada per una recuperació progressiva després de dos anys d’aturada per la pandèmia.

3 de 6 dels Xiquets de Cambrils a Vila-seca (Foto: cedida)
 

 

Comenta aquest article