Societat

Solidaritat

L'Associació de Familiars Alzheimer Costa Daurada organitzarà, aquest diumenge, una cursa i caminada solidària

Els diners recaptats es destinaran a finançar el projecte d’ampliació del centre de dia Les Orenetes a la Casa Sant Josep

Per Redacció

L'alcalde Oliver Klein i la regidora d'Esports Natalia Pleguezuelos amb la presidenta de l'entitat, Carmen Barros
L'alcalde Oliver Klein i la regidora d'Esports Natalia Pleguezuelos amb la presidenta de l'entitat, Carmen Barros | Cedida

L’Associació de Familiars Alzheimer Costa Daurada organitzarà, aquest proper diumenge, una cursa i caminada solidària de 5 quilòmetres, amb el suport de l’Ajuntament, el Club Montepenarubia Costa Daurada i Athletic Events. Els diners recaptats es destinaran a finançar el projecte d’ampliació del centre de dia Les Orenetes per poder donar servei a més persones afectades per aquesta malaltia neurodegenerativa. 

Recaptar fons per millorar la vida de les persones afectades i les seves famílies

La cursa es portarà a terme el diumenge, 25 de setembre, a partir de les 10 hores, entre el Club Nàutic i la Torre de l’Esquirol. Les inscripcions segueixen obertes a la pàgina web d’Athletic Events, des d’on també es poden fer donacions. L’esdeveniment compta amb la col·laboració de l’Esclat, el Rotary Club Cambrils, Comaigua, Duc i la Fundació La Caixa. Aquesta acció és l’última activitat programada amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer per recaptar fons per millorar la vida de les persones afectades i les seves famílies, alhora que es dona visibilitat a la malaltia per aconseguir un diagnòstic precoç i poder començar el tractament com més aviat millor.  

Jornades formatives "Relaciona’t amb l’Alzheimer”

Aquesta setmana, l’associació també està portant a terme les jornades formatives "Relaciona’t amb l’Alzheimer” dirigides a persones cuidadores no professionals, que es van inaugurar dilluns amb la participació de l’alcalde, Oliver Klein, i la regidora de Regidora de Benestar, Salut i Inclusió Social, Yolanda Quílez. El curs, que acabarà avui divendres, ofereix cinc sessions per abordar temes com els símptomes, l'evolució, les teràpies, el món interior de les persones amb Alzheimer, la comunicació, els efectes al sistema familiar, i els recursos sociosanitaris, entre altres.

D’altra banda, l’associació va participar aquest passat dimecres en un acte de la Universitat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus amb l’investigador del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV Jaume Folch, la Fundació Pasqual Maragall i la Fundació Rosa Maria Vivar. 

L’Apunt

Centre de dia Les Orenetes a la Casa Sant Josep de La Salle

L’Associació de familiars de l’Alzheimer Costa Daurada (AFACD) compta amb el centre de dia Les Orenetes a la Casa Sant Josep de La Salle, des d’on atén tant a les persones malaltes com a les cuidadores. Per una banda, el centre ofereix una àrea d’ajuda a les famílies i persones cuidadores de la zona amb grups de psicòlegs/es, treballadors/es socials i nutricionistes. Per l’altra, ofereix teràpies psicoestimulants i atenció al centre de dia o a domicili a les persones amb la malaltia de l’Alzheimer i altres demències.  

Aquesta associació es va crear l’octubre de 2013 per la necessitat de les famílies i cuidadors/es de tenir un centre per les persones de la família amb aquesta malaltia i comptar així amb un suport directe. L’associació està capacitada per atendre persones residents a Cambrils i Vinyols i els Arcs que requereixin atenció especialitzada. L’ampliació permetrà ampliar les places i atendre fins a 16 persones usuàries més. 

Comenta aquest article