Informació general

Rieres

L'ACA atorga una subvenció de 48.000 euros a l'Ajuntament per a la neteja de la riera de Riudoms

Aquests ajuts finançaran la retirada de grans densitats de vegetació que obstaculitzen el pas de l'aigua, l'eradicació d'espècies invasores i la redistribució de sediments

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la riera de Riudoms al seu pas pel Molí de la Torre
Imatge d'arxiu de la riera de Riudoms al seu pas pel Molí de la Torre | Lluís Rovira i Barenys

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) destinarà 4,4 milions d’euros per actuacions de manteniment i conservació de lleres en zona urbana, dins de l’àmbit de les conques internes. Durant el mes d’agost s'ha adjudicat una línia d'ajuts arran de les sol·licituds presentades pels ajuntaments, amb l’objectiu de reduir el risc d’inundacions. Del total d’ajuts atorgats, 103 beneficiaran a les comarques de Barcelona, 60 a les de Girona i 16 a les Tarragona. A Cambrils, l'Ajuntament rebrà una quantitat de 47.860 euros que es destinaran a la neteja de la riera de Riudoms.

Aquesta subvenció atorgada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) finançarà actuacions en domini públic hidràulic dins de zona urbana que comportin la retirada selectiva de grans densitats de vegetació que obstaculitzin el pas de l’aigua, l’eradicació d’espècies vegetals invasores que redueixen la capacitat de desguàs, la retirada d’arbres morts i caiguts i la retirada i redistribució de sediments.

Durant el mes de juliol d’enguany, l’ACA va adjudicar una línia d’ajuts de les mateixes característiques a la part catalana de l’Ebre i el Xúquer, atorgant un total de 17 ajuts amb una inversió superior als 400.000 euros.

Comenta aquest article