Informació general

Comunicat

Els acusats de l'agressió homòfoba «rebutgen qualsevol acte contrari als interessos dels col·lectius de protecció especial» i es posen a disposició del jutjat per aclarir els fets

En un comunicat, denuncien el fet que s'hagi atribuït "la culpabilitat d'uns fets a uns negocis que no tenen cap responsabilitat del que ha succeït"

Per Redacció

Imatge del dia de l'agressió
Imatge del dia de l'agressió | Cedida

Els acusats de l'agressió homòfoba en la baralla que es va produir el passat diumenge a la matinada, a la sortida del concert de la Diada, han emès un comunicat en el que rebutgen "qualsevol acte contrari als interessos dels col·lectius de protecció especial" i es posen a la "disposició del jutjat per tal d'aclarir els fets". També denuncien el fet que s'hagi atribuït "la culpabilitat d'uns fets a uns negocis que no tenen cap responsabilitat del que ha succeït" i que hi ha hagut un acarnissament públic contra els acusats i aquests establiments on treballen, que han rebut i continuen rebent "amenaces i insults per part d'algunes persones".

Comunicat

Rebutgem qualsevol acte contrari als interessos de qualsevol dels col·lectius de protecció especial i ens posem a disposició del jutjat per tal d'esclarir els fets

Els implicats en la baralla multitudinària de la passada matinada de diumenge a Cambrils contribuiran activament a esclarir els fets davant del Jutjat, defensant-se de les acusacions rebudes i reclamant per les agressions patides.

Volem deixar palès el nostre més enèrgic rebuig vers tot acte que pugi perjudicar els drets i interessos de qualsevol col·lectiu que pateixi actes de discriminació social, vinguin d'on vinguin i es manifestin com sigui.

Els comunicats fets des de les xarxes socials pels qui s’han presentat com a víctimes estan provocat un acarnissament públic contra els acusats i contra els establiments on treballen. Es evident que la forma en que es fan i el mitjà utilitzat tan sols persegueix fer tot el mal possible als negocis de restauració que durant tants anys han contribuït a fer créixer el teixit econòmic de la població, i han servit de sosteniment de varies famílies del poble. Aquests actes de reclam irresponsable estan atribuint la culpabilitat d’uns fets a uns negocis que no tenen cap responsabilitat del que ha succeït, provocant un irreparable dany a la seva imatge i a la seva professionalitat.

Des de LLOP DE MAR i LA TRESCA DE CAMBRILS volen afegir-se al rebuig contra qualsevol acte d’agressió que pateixen els col·lectius de protecció especial, i en particular contra els actes de discriminació masclista o per raó de la condició sexual.

La discriminació d’aquests col·lectius se’ns presenta cada dia en moltes formes i àmbits. Les agressions físiques o verbals en són només una d’elles. Tan reprovables són aquestes últimes, com les atribucions indegudes de pertinença a aquests col·lectius amb la finalitat de treure’n avantatge de l’especial protecció i aconseguir una prematura condemna mediàtica i social.

En aquestes poques hores que han passat des dels fet, el personal dels establiments referits han rebut, i continuen rebent, amenaces i insults per part d’algunes persones. No obstant, també estan rebent el suport i escalf de tothom que els coneix.

A dia d’avui no coneixem amb exactitud quins han estat els fets denunciats. Per aquest motiu, i per tal de no perjudicar la defensa, esperarem a ser cridats pel jutge d’instrucció per tal d’aportar totes les proves que desacrediten els fets i poder així esclarir la veritat.

Comenta aquest article