Informació general

Successos

Jofre: «Volem que això arribi a judici, no t'esperes que algú t'insulti i t'agredeixi»

Alguns dels joves van haver de ser atesos a l'Hospital Lleuger i tres van patir ferides de consideració; una noia amb un dit trencat, un noi amb contusions a la cara i una altra noia amb dolor al cap ja que va ser arrossegada pels cabells

Per Lluís Rovira i Barenys

Arnau, amb cops a la cara, i Maria, amb un dit trencat
Arnau, amb cops a la cara, i Maria, amb un dit trencat | Cedida

La trifulga que es va produir al passeig d'Albert, aquest passat diumenge a la matinada a la sortida del concert de la Diada, ha aixecat una gran polseguera després que un dels joves, Jofre, ho denunciés al seu compte de Twitter el diumenge al vespre i que ahir a mig matí, els joves fessin un comunicat denunciant els fets a través dels seus comptes d'Instagram. El rebombori ha estat molt gran, a més, pel fet d'assenyalar els responsables de l'agressió com a propietaris de dos restaurants del port.

Jofre: "Fins que no van arribar els Mossos no ens van deixar en pau"

El Jofre ha explicat a revistacambrils.cat la seva versió dels fets, "sortíem del concert i anàvem pel passeig en direcció al Port. Érem un grup de nou persones i quan estàvem a l'alçada de l'Escola de Música, un home que estava pixant a la riera va tornar cap el passeig i va començar a fer comentaris cap a un dels nois del grup". Jofre explica que un noi i una noia del grup s'havien quedat una mica enrere i que aquesta noia "devia estar fent "tonteries" ja que veníem de festa. L'home li va dir al noi que com és que li deixava fer això a la seva nòvia, que l'havia de tenir controlada i tot de comentaris masclistes d'aquest estil. El noi no li va fer cas i li va dir "no parlo castellà" per treure-se'l del damunt". La reacció de l'home, segons explica Jofre, va ser de respondre "ah, què passa? que ets maricón? i va començar a repetir maricón diverses vegades. Llavors tres persones del nostre grup vam anar allí i li vam dir a aquest home que parés d'insultar-lo i que entrés en raó. I va ser llavors que es va posar violent, va començar amb alguna empenta. La resta del nostre grup va venir allà a mirar de separar-nos". Jofre explica que quan tot el grup de joves estava prop de l'home que hauria provocat l'aldarull per mirar de calmar la situació, els que anaven amb ell, un home i dues dones que estaven a una certa distància, "van venir cap a naltros i van començar a agredir-nos, ens van donar cops, ens van estirar dels cabells, ens van tirar per terra,... va ser al demanar que ens deixessin en pau que va començar la violència física, anaven molt fixats a fer-nos mal, no ens deixaven anar". Jofre explica que algú del grup va aconseguir separar-se i trucar a la policia, "fins que no van arribar els Mossos no ens van deixar en pau. En aquell moment estàvem a l'alçada del pont del Raval de Gràcia. Els Mossos van dir que els havien identificat i els van deixar marxar".

Atenció a l'Hospital Lleuger

Alguns dels joves van ser atesos a l'Hospital Lleuger; la Maria va resultar amb un dit trencat, l'Arnau amb contusions a la cara i l'Alba amb un fort dolor al cap ja que va ser arrossegada pels cabells. Després de passar per l'Hospital Lleuger, els joves van anar a la comissaria dels Mossos a denunciar els fets. Segons explica Jofre, "volem que això arribi a judici. No t'esperes que algú t'insulti i t'agredeixi. Ha estat una situació totalment inesperada, ha sigut com un xoc. El que ens va passar a naltros li hagués pogut passar a qualsevol grup o persona que en aquell moment hagués passat per allí. En cap moment els havíem dit res ni tant sols els havíem dirigit la mirada". El Jofre explica que arran de la difusió del cas han contactat amb ells l'Observatori contra l'Homofòbia i l'Associació H2O de Reus, per donar-los suport.

D'altra banda revistacambrils s'ha posat en contacte amb una de les persones que formava part del grup que, segons explica el Jofre, van anar cap al lloc de la baralla amb actitud violenta i ha comentat, molt afectada, que no sabia com havia començat la baralla, "naltros estàvem baixant per davant d'ells i just anàvem parlant que havíem d'anar a dormir que l'endemà havíem de treballar i, en sec, va ser una baralla campal", i afegeix, "no vam fer comentaris homòfobs, tenim familiars que són gais i lesbianes".

L’Apunt

L'Ajuntament condemna "qualsevol tipus d'agressió entre persones"
L'Ajuntament, a través del seu compte d'Instagram s'ha referit a "l'agressió homòfoba" que es va produir a la sortida del concert de la Diada i diu que "a l'espera del resultat de les investigacions. l'Ajuntament de Cambrils condemna qualsevol tipus d'agressió entre persones" i afegeix que "la lluita contra aquesta mena de violències és una de les nostres prioritats i per això, justament enguany, hem estrenat el Punt Lila que s'ha instal·lat durant els dos concerts grans de Festa Major". L'escrit conclou dient que "fets com els d'aquest cap de setmana evidencien la necessitat de seguir treballant per evitar qualsevol tipus d'agressió"

Comenta aquest article