Esports

Tir olímpic

Jordi Balañá del Club de Tir Olímpic Cambrils s'endú el campionat de Catalunya de pistola d'aire

En la categoria veterà també hi va participar Joan Pallarès, obtenint la setena posició

Per Redacció

Jordi Balañá del Club de Tir Olímpic Cambrils al centre de la imatge
Jordi Balañá del Club de Tir Olímpic Cambrils al centre de la imatge | Cedida

Aquest passat diumenge es va disputar el campionat de Catalunya de pistola d'aire a les instal·lacions de la Federació Catalana de Tir Olímpic, ubicades a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet del Vallès. Concretament es van dur a terme al pavelló cobert en la modalitat olímpic de pistola d'aire en 10 metres, amb més de 70 dianes electròniques.

La competició es va iniciar de forma puntual amb la citació dels esportistes als seus llocs, a les 8.30 hores del matí. Un cop tots els competidors estan a la línia de tir, els jutges de la competició passen per tots els participants i fan un control de pes del gallet de l'arma necessari per accionar el disparador; en cas que aquest pes sigui inferior a 500 grams donen l'oportunitat a l'esportista de corregir el pes del disparador. La competició compta amb un temps de prova d'un quart d'hora on es poden fer trets reals a la diana i el resultat es mostra immediatament als monitors. Un cop acabat aquest temps, els jutges informen per megafonia que el temps de competició comença i els esportistes compten amb 75 minuts per fer 60 trets.

La participació per part de tots els clubs catalans va ser molt nombrosa, ja que aquesta competició és la més disputada de l'any, ja que es tracta d'una modalitat olímpica. Aquest any per problemes d'actualització de programari del sistema de control de puntuació no es va poder disputar la final Olímpica. De fet, la normativa a nivell internacional ha canviat molt recentment i no ha donat prou temps a la Federació Catalana de Tir a adaptar-se a la nova normativa.

Per part del Club de Tir Olímpic Cambrils hi va participar el tirador Jordi Balañá, qui va aconseguir guanyar el campionat en categoria sènior quedant per davant dels esportistes Jordi Rissech del Club de Tir Barcelona i Francisco Cabrera del Club de Tir Sabadell. En la categoria veterà també hi va participar Joan Pallarès, obtenint la setena posició.

Comenta aquest article