Societat

Festa Major

El potencial festiu cambrilenc s'exhibeix a la ballada de lluïment de la diada de la Festa Major (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

La plaça de la Vila es va quedar petita davant l'entrada de totes les colles i de tots els elements festius cambrilencs i del nombrós públic

Per Lluís Rovira i Barenys

La plaça de la Vila va acollir la ballada de lluïment dels elements festius cambrilencs
La plaça de la Vila va acollir la ballada de lluïment dels elements festius cambrilencs | Lluís Rovira i Barenys

El ball de lluïment dels elements festius, que es va fer ahir a la tarda a la plaça de la Vila, va ser tota una demostració del potencial humà que aglutinen les entitats festives cambrilenques. Feia dos anys que no es feia aquesta celebració i la plaça de la Vila es va quedar petita davant l'entrada de totes les colles i de tots els elements festius cambrilencs i d'un nombrós públic, eminentment familiar, que esperava amb delit les actuacions. Molta canalla, asseguda al terra de la plaça, primer, i a resguard de les espurnes del foc dels diables i de les bèsties de foc, després, no es va perdre detall de tot el que es movia a la plaça. Poc a poc, la feina d'aquestes entitats es va notant i la pedrera que tenen dóna també els seus fruits.

Els primers en actuar van ser els grups del Ball de Bastons. A continuació van ser els Xiquets de Cambrils, que van fer dos pilars de 4 i els timbalers Cop de Cap. Després ja van ser les diferents seccions de Tota l'Endenga les que van entrar en acció. Primer que tot van ballar els gegantons Marqués de los Vélez i el Cabo Quiñones. A continuació els nanos i després, les dues parelles de gegants, el Pere i la Camí i l'Ermengol i la Magdalena. la música la van posar els grallers i timbalers de la colla. A continuació va ser la Farnaqueta i els diables que l'acompanyen que van fer una encesa. Després ja va venir la Farnaca i, finalment un ball conjunt entre les dues bèsties de foc. les actuacions de les dues bèsties de foc van comptar amb l'acompanyament dels timbalers de la Farnaca i dels Nyanyus, la colla timbalera dels més petits. El punt i final el van posar els diables Els Cagarrieres, acompanyats del seu grup de timbalers, que van fer diferents enceses de les colles infantils i de grans així com de la Galera de Foc.