Informació general

Transport

Cambrils en Comú denuncia que el govern municipal «no està apostant per facilitar l'accés a l'estació de tren»

CeC es mostra crític, segons afirmen, "davant la feble defensa del transport públic interconnectat al nostre municipi"

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la parada de bus de l'estació de tren
Imatge d'arxiu de la parada de bus de l'estació de tren | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils en Comú ha denunciat, en un comunicat de premsa, que el govern municipal cambrilenc "no està apostant per facilitar l’accés a l’estació de tren". La formació ho fa quan des del govern de l'Estat s'està posant en funcionament els abonaments per facilitar i incrementar l'ús del transport públic. CeC es mostra crític, segons afirmen, "davant la feble defensa del transport públic interconnectat al nostre municipi".

En aquest comunicat de premsa, el grup recorda que, "al plenari del mes de juliol, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat –David Chatelain– responia a preguntes de l’oposició dient que semblava que la funció principal de la nova estació de tren de Cambrils seria la d'un hub de comunicació (…) que ens permetria incrementar de forma substancial el nombre de viatgers i el nombre de trens (….) Malauradament, això no és així. Per tant, aquella urgència que semblava requerir la nova estació de tren amb un gran volum de visitants no s'està produint. (…)". Segons CeC, "quan es va construir l’estació de tren actual, ja es va dir que caldria facilitar l’accés de tothom a la nova estació: en autobús, en bicicleta, en cotxe, en tramvia. La construcció de l'avinguda de l’Esport respon a aquesta necessitat. Una estació de busos al costat de l’estació també ha d’ajudar a facilitar l’accés fent arribar molts més busos i, per tant, posant-ho més fàcil encara. David Chatelain ara diu que com que no hi va gent, no cal fer res! Potser s’equivoca i la resposta hauria de ser la contrària: posar-ho més fàcil i hi anirà més gent!".

"No hem sentit un suport clar a l'arribada del tramvia a la nova estació"

Per a Cambrils en Comú el tema del tramvia tampoc està massa clar. Tal com afirmen, "no hem sentit de boca del govern un suport clar a l’arribada del tramvia a la nova estació. Ans al contrari, sembla que l’alcalde i el govern actual no ho trobin important. Vol dir això que no lluitaran per què es construeixi el tram que va de la riera d’Alforja fins a l’estació ADIF? Si fos cert (com en tenim indicis), hauríem fet un pas enrere definitiu en relació a dotar de centralitat l’estació de Cambrils i hauríem facilitat que residents de Cambrils anessin a Vila-seca a agafar el tren, perquè el nou tramvia sí arribarà a l’estació de Vila-seca, i des de qualsevol parada del tramvia a Cambrils s’hi podria arribar amb facilitat. Cal tenir les coses clares, i Cambrils en Comú no veu idees clares en relació a la defensa del transport públic en l’actual govern cambrilenc".

Comenta aquest article