Informació general

Diada

La cambrilenca Fina Mestres oferirà el parlament institucional de l'acte de la Diada Nacional, aquest diumenge

L'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, organitzat per l'Ajuntament, tindrà lloc el proper diumenge al parc del Pescador, a les 12 hores

Per Redacció

Imatge de l'actuació de la Coral Verge del Camí, en l'acte institucional de l'any passat
Imatge de l'actuació de la Coral Verge del Camí, en l'acte institucional de l'any passat | Berta Ruiz

La cambrilenca Fina Mestres serà l’encarregada del parlament institucional de l’acte de la Diada Nacional de Catalunya organitzat per l’Ajuntament, que tindrà lloc al parc del Pescador el proper diumenge 11 de setembre a les 12 hores. Fina Mestres és llicenciada en dret i Catedràtica d’Administració d’Empreses, ha dedicat tota la seva vida professional al món de l’educació –sobretot en l’àmbit de la Formació Professional–, i és molt coneguda per la seva implicació en la vida de Cambrils i en entitats com la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors. 

Després de la benvinguda de l’alcalde, Oliver Klein, i el parlament institucional de Fina Mestres, la commemoració de l’Onze de Setembre continuarà amb l’actuació de la Coral Verge del Camí, que interpretarà tres cançons i Els Segadors, i un pilar de la colla castellera Xiquets de Cambrils. Com a novetat, en finalitzar l’acte es farà una ofrena floral al Monòlit "Rambla onze de setembre", a la que han estat convidades totes les entitats que s’hi ha volgut afegir amb les seves ofrenes. 

La trajectòria de Fina Mestres

Fina Mestres Ventura va néixer a l’Eixample de Cambrils –aquest passat mes de juny va ser la pregonera de les festes del barri– i com diu ella mateixa és una "cambrilenca extrema".  És Llicenciada en Dret i Catedràtica d’Administració d’Empreses i fins a la seva jubilació, l’any 2019, va treballar pel Departament d’Educació desenvolupant la seva tasca en diverses àrees. Va ser professora d’Administració d’empreses a Formació professional de grau superior, Coordinadora territorial de Formació professional, Coordinadora territorial de Formació de persones adultes (quan aquest tipus de formació va arribar al Departament d’Educació) i Coordinadora territorial d’Escoles Oficials d’Idiomes.

Durant 21 anys va ser la secretària executiva de la Fundació Formació Professional-Empresa de Reus i va contribuir activament en la seva creació, conjuntament amb l’exdirector de l’Institut Baix Camp de Reus, Jaume Badia, l’expresident de la Cambra de Comerç de Reus, Francesc Cabré, i l’exsecretari general de la Cambra de Comerç de Reus, Joan Josep Sardà. 

A més, és presidenta de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors de Cambrils, col·laboradora de la Revista Cambrils, i des del 2006 forma part del Club de Lectura d’adults de la Biblioteca Josep Salceda i Castells. És molt activa a les xarxes socials, li agrada assistir als actes culturals que s’organitzen a Cambrils i caminar cada dia pel carrers i passejos del municipi.  

Comenta aquest article