Societat

Festa Major

Multitudinària Pujada de la Galera (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Centenars de persones es van aplegar en aquest acte popular, organitzat pels Diables Cagarrieres, que va fer el trajecte de la Platja a la Vila i que va tenir el fi de festa amb el concert de Miquel del Roig

Per Lluís Rovira i Barenys

La Galera en el ball de final de recorregut, a la plaça de la Vila, ahir a la nit
La Galera en el ball de final de recorregut, a la plaça de la Vila, ahir a la nit | Lluís Rovira i Barenys

La recuperació de la Pujada de la Galera, després de dos anys sense celebrar-se a causa de la pandèmia, va deixar palès que hi havia moltes ganes de festa acumulada. Centenars de persones van sortir al carrer en aquest acte festiu que van convertir la Pujada de la Galera d'enguany en la més multitudinària de les que s'han fet fins ara. La Pujada de la Galera es va estrenar en la Festa Major de la Mare de Déu del Camí de l'any 2014. D'any en any ha guanyat adeptes i enguany, que s'ha celebrat la setena edició, ha esclatat del tot.

De la Platja a la Vila i amb concert final de Miquel del Roig

La meteorologia es presentava propícia tenint en compte el temps tan canviant que patim en aquesta època de finals d'estiu. Amb tots els condicionants a favor, la Pujada va arrencar del passeig de les Palmeres formant un seguici festiu amb la Galera de Foc, els Timbalers Cop de Cap, els gegantons de Tota l'Endenga Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones i les xarangues Bandsonats i Tocabemolls. El Boc de Vandellòs, aquest cop, no va venir. Durant tot el recorregut es va anar oferint el Caminet, la beguda de la Festa Major, un servei que anava a càrrec dels membres dels Diables Cagarrieres, l'entitat organitzadora de l'acte. El seguici festiu nocturn va anar pujant de la Platja cap a la Vila tot fent aturades a la plaça de la Creu de la Missió, la plaça de l'Ajuntament, l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer i, finalment, a la plaça de la Vila com a fi de trajecte. En aquest punt es va fer la ballada de la Galera de Foc, primer, i dels gegantons de Tota l'Endenga, després, i això va posar el punt i final de la primera part de l'acte.

La cloenda la va posar el concert de Miquel del Roig, a la mateixa plaça de la Vila,  que en aquesta ocasió va aplegar més gent que mai. Un dels punts culminants del concert va ser l'apartat dels garrotins, amb un intercanvi vilero-mariner que va ser molt celebrat. El cantant calero, que ha protagonitzat el concert en les darreres quatre edicions de la Pujada de la Galera, va engrescar la gent amb els seus popurris fins les 2 de la matinada.