Informació general

Operatiu policial

El macrooperatiu policial de la Guàrdia Civil contra el conreu i tràfic de marihuana se salda amb tretze detinguts

Els registres es van dur a terme a diferents municipis com Cambrils, Reus, Taradell, així com en una nau de Torre Serona, al Segrià

Per Redacció

Agents de la Guàrdia Civil intervenint les plantes de marihuana localitzades en un dels registres
Agents de la Guàrdia Civil intervenint les plantes de marihuana localitzades en un dels registres | Cedida (Guàrdia Civil)

La Guàrdia Civil va detenir, ahir dimecres, un total de tretze persones en el macrooperatiu policial contra el conreu, tràfic de marihuana i elaboració de drogues. L'organització estava assentada a la província de Tarragona i tenia ramificacions per totes les províncies catalanes. Aquest grup estava format per individus d'origen albanès i l'objectiu de l'organització era distribuir substàncies arreu d'Europa.

El grup criminal va ser detectat a meitats de novembre de 2021, quan es van detectar una multitud de possibles punts de cultiu distribuïts per tot Catalunya. Durant la investigació es van poder localitzar el total de les plantacions, que sempre estaven custodiades per membres de l'organització. Aquesta es nodria d'energia elèctrica de forma fraudulenta a través de connexions irregulars a la xarxa de consum equivalent a 412 habitatges, amb un frau de més de 330.000 euros.

Registres a municipis com Cambrils, Reus o Taradell

La matinada d'ahir dimecres es va desplegar un ampli dispositiu, amb gairebé 300 agents de la Guàrdia Civil de diferents especialitats, els quals van realitzar una desena de registres domiciliaris. Aquest operatiu va propiciar la detenció de tretze persones. Els registres es van dur a terme a diferents municipis com Cambrils, Reus, Taradell, així com en una nau de Torre Serona, al Segrià. També es van intervenir 2.500 plantes de marihuana, 22 quilos de cabdells i 50.000 euros en metàl·lic, entre d'altres elements relacionats amb la instal·lació de plantacions amb un alt valor econòmic.

Els detinguts passaran a disposició judicial en les properes hores. Se'ls imputen delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i frau de subministrament elèctric. A més s'investiga un possible delicte de blanqueig de capitals.

Comenta aquest article