Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Diada

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant organitza un conjunt d'actes per celebrar la Diada de Catalunya

Els actes tindran lloc a Vandellòs, Masboquera, Masriudoms i l'Hospitalet de l'Infant i es concentraran el diumenge 11 de setembre

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la hissada de la senyera
Imatge d'arxiu de la hissada de la senyera | Cedida

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant juntament amb el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs han organitzat un seguit d'actes amb motiu de la Diada de Catalunya.

Aquestes activitats començaran a Vandellòs el proper dissabte 10 de setembre. En primer lloc, a les 19 h, s'oferirà la conferència titulada "Juny 1813 - La Guerra del Francès al territori", a càrrec d'Òscar Pinto. Seguidament, a les 22 h, hi haurà una sessió d'havaneres a càrrec de Les Veus de Reus a la plaça Dr. Gil-Vernet. 

Els actes seguiran el diumenge 11 de setembre a les diferents localitats. En primer lloc, a les 10 h a Vandellòs, tindrà lloc la hissada de la senyera al Castell. El punt de concentració previ serà a les 9.50 h a l'Ajuntament. Tot seguit, hi haurà una xocolatada popular a la plaça de l'Ajuntament. 

També hi haurà una altra hissada de la senyera a la Torre de les Hores de Masboquera, a les 11 h. Posteriorment també hi haurà xocolatada popular. La tercera hissada de la senyera es farà a la torre de l'església de Masriudoms, a les 11.30 h. De la mateixa manera, després hi haurà xocolatada popular. 

Per concloure el matí, a les 12 h a l'Hospitalet de l'Infant es farà una ofrena floral davant la placa commemorativa de l'Onze de Setembre que es troba a la torre de l'Hospital situada al carrer Jaume Castellví Arquitecte. Així mateix, també hi haurà una hissada de la senyera i el cant dels Segadors a càrrec de la Coral Arsis. 

A la tarda es ballaran sardanes per la Diada, a les 18 h a la plaça Catalunya de l'Hospitalet de l'Infant. L'acompanyament el farà la Cobla Reus Jove. 

Comenta aquest article